Οι μικρές μεταφερόμενες καμπίνες «Birdbox» είναι η νέα τάση στη διαμονή!
- Advertisement -

Μία εταιρεία καινοτομεί και φέρνει τη νέα τάση στη διαμονή, η οποία είναι… οι μικρές μεταφερόμενες καμπίνες «Birdbox» που προσφέρουν μαγική θέα σε όποιο σημείο κι αν τοποθετηθούν.

Η Νορβηγία μπορεί να υπερηφανεύεται για την απίστευτη παρθένα φύση, τα μαγικά φιορδ, τους παγετούς αλλά και τους πράσινους βοσκότοπους. Αυτή την ομορφιά θέλει να αναδείξει και μια εταιρεία η οποία ανακοίνωσε προτάσεις διαμονής που θα αξιοποιήσουν την εκπληκτική θέα, με τους επισκέπτες να κοιμούνται σε κομψά, φουτουριστικά birdboxes με μεγάλα παράθυρα για απέραντη θέα.

Birdbox θέα
Καμπίνες με θέα στη Νορβηγία

Αν βρεθείτε στη Νορβηγία, επισκεφτείτε και το Όσλο, την “ψαγμένη” ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που πρέπει να ανακαλύψετε τώρα!

Οι καμπίνες αυτές δημιουργήθηκαν από την εταιρεία Livit, και χαρακτηρίζονται ως « Birdbox» ή αλλιώς «σπίτια για πουλιά» σε ελεύθερη μετάφραση, μόνο που εδώ θα μένουν άνθρωποι. Κάθε καμπίνα έχει ένα μινιμαλιστικό σχέδιο που τονίζει το τοπίο γύρω της. Δημιουργημένες με φυσικά σχήματα και χρώματα εμπνευσμένα από τα βουνά της Νορβηγίας, τα “κουτιά” έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να γίνονται ένα με τη φύση. Ο σχεδιαστής των Birdbox και συνιδρυτής του Livit είναι ο Νορβηγός σχεδιαστής Torstein Aa, επίσης γνωστός για το σχεδιασμό του πολυβραβευμένου τουριστικού καταμαράν “Vision of the Fjords”.

Το ξενοδοχείο στην Καρδαμύλη με βαθμολογία 9,6 που έχει τρελάνει τον Τάσο Δούση
Birdbox Νορβηγία
Μεταφερόμενες καμπίνες

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που θα μπορούσε να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες, με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ένα προϊόν όπου οι επισκέπτες θα ένιωθαν ως ένα με τη φύση, αλλά και θα είχαν την άνεση ενός δωματίου ξενοδοχείου. Το προϊόν δεν πρέπει να έχει περιορισμούς σχετικά με το πού θα μπορούσε να τοποθετηθεί και να αντέξει οποιοδήποτε περιβάλλον», δήλωσε ο Torstein Aa στο Lonely Planet.

Τα birdboxes θα βρίσκονται σε ολόκληρη τη χώρα, προσφέροντας στους ταξιδιώτες μια νέα εμπειρία σε κάθε σημείο που επισκέπτονται. Έρχεται σε δύο εκδόσεις, Mini και Medi, και μπορούν να τοποθετηθούν με ένα ελικόπτερο, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να εγκατασταθούν σε ενδιαφέρουσες και δύσκολες τοποθεσίες.

Το εμβληματικό ξενοδοχείο στην Μάνη που προτείνει ο Τάσος Δούσης και αγγίζει το 10άρι
Μεταφερόμενες καμπίνες Birdbox
Birdbox τοποθεσίες

Προς το παρόν υπάρχουν δύο τέτοιες καμπίνες τοποθετημένες στη δυτική ακτή της Νορβηγίας, διαθέσιμες για κράτηση μέσω της ιστοσελίδας του Livit αλλά και μέσω του Airbnb. “Ο κόσμος μπορεί επίσης να αγοράσει και το δικό του birdbox. Δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να έρθουν κι άλλα σε νέες θέσεις “, ανέφερε ο Torstein.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ