Οι πιο ενδιαφέρουσες αποδράσεις με αφετηρία τα Ιωάννινα

Με ορµητήριο τα Ιωάννινα, αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας για µια ηµερήσια εκδροµή! Αυτές είναι οι πιο ενδιαφέρουσες αποδράσεις με αφετηρία την υπέροχη αυτή πόλη που θα σας κάνουν να… βγείτε εκτός!

Φυσικά, αφιερώστε και κάτι παραπάνω από μία μέρα στα υπέροχα Ζαγοροχώρια, και μη χάσετε το υπέροχο αφιέρωμα!

Σπήλαιο Περάματος

Σπήλαιο Περάματος, Ιωάννινα

Από τα ωραιότερα σπήλαια παγκοσμίως, βρίσκεται πλάι στην ειδυλλιακή λίμνη, στο Πέραμα, μόλις 5χλμ. από την πόλη των Ιωαννίνων. Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1940 κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αποτελείται από πολλές διαδοχικές αίθουσες και διαδρόμους στολισμένους με σταλαγμίτες, σταλακτίτες, «κουρτίνες» και εντυπωσιακές κολώνες. Σε αυτό, μάλιστα, βρέθηκαν το 1956 απολιθωμένα δόντια και οστά της αρκούδας των σπηλαίων. Η ξενάγηση αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία, χάρη και στην πρόσφατη αντικατάσταση του εσωτερικού φωτισμού με φωτιστικά νέας τεχνολογίας τύπου Led.

Tip: Καταλαμβάνει έκταση 14.800 τ.μ. και η τουριστική διαδρομή είναι συνολικά 1.100 μέτρα.

Πάρνωνας: Χωριά χτισμένα από πέτρα, αλπικά δάση, "μυστικά" και ειδυλλιακά μονοπάτια αλλά και επιλογές για διαμονή και φαγητό!

Διάρκεια 40′, Εισ. €7 (Ομαδικό: €5,50, Φοιτητικό: €3,50). Καθ. 09:00-17:00
Σπηλαίου 19, Πέραμα, Τ. 26510 81521, www.spilaio-perama.gr

Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, Ιωάννινα

Μόλις 20 χλµ. από τα Ιωάννινα, πρόκειται για ένα από τα πιο καλοδιατηρηµένα αρχαία θέατρα της Ελλάδας και αναπόσπαστο τµήµα του περίφηµου λατρευτικού κέντρου (Εισ. €6, µειωµένο €3. Καθηµερινά: 08:00-15:00, Τ. 26510 82287, www.dodoni.gr).

Κόνιτσα – Μπουραζάνι

Η ιστορική κωµόπολη της Κόνιτσας (64 χλµ. από τα Ιωάννινα), µαγνητίζει τα βλέµµατα, µεταξύ άλλων, για τα λιθόστρωτα σοκάκια µε τα παλιά αρχοντικά, το πολυφωτογραφηµένο µονότοξο γεφύρι και το Περιβαλλοντικό Πάρκο Μπουραζάνι. (www.mpourazani.eu).

Ζίτσα

Κτισµένη στις πλαγιές του βουνού Άγιος Ηλίας (25 χλµ. από τα Ιωάννινα) έχει να επιδείξει, εκτός των άλλων, µία από τις καλύτερες ελληνικές ποικιλίες λευκού σταφυλιού, γνωστή για τα ποιοτικότερα ηµιαφρώδη κρασιά που παράγει. Δοκιµάστε κρασιά στα επισκέψιµα οινοποιεία της, αυτό του Γκλινάβου (Τ. 26580 22212, www.glinavos.gr) και του Ζοinos Winery (Τ. 26510 66055, www.zoinos.gr). Στην ίδια περιοχή δραστηριοποιείται και η µη επισκέψιµη οινοποιία Πράσσου (Τ. 26510 61567, www.prassos.com), που παράγει και ρετσίνα.

Γκιστόβα: Γνωρίστε την εκπληκτικής ομορφιάς μεγαλύτερη αλπική λίμνη πάνω στη ψηλότερη κορυφή του Γράμμου!

Πάργα – Σύβοτα

Η Πάργα πανοραμικά

Τα πέριξ των Ιωαννίνων, δεν έχουν να επιδείξουν µόνο επιβλητικά βουνά αλλά και… «νησιώτικο» αέρα! Είναι η «Καραϊβική» της Ελλάδας με τις εξωτικές παραλίες και το καταπράσινο τοπίο! Από τη µια η Πάργα (1 ώρα µακριά) ξαφνιάζει µε τον αµφιθεατρικό πολύχρωµο οικισµό της, και από την άλλη τα Σύβοτα (1 ώρα και 30’ µακριά) σε κάνουν να υποκλίνεσαι στις πανέµορφες ακρογιαλιές.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ