Ενημερώθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2016, 18:09

Μπορεί στη Θεσσαλονίκη να συναντάμε γευστικές προτάσεις για όλ ατα γούστα, από chic εστιατόρια μέχρι εναλλκτικά street food, αλλά η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα εξακολουθεί να πρωτοστατεί στην πόλη! Δείτε που θα φάτε παραδοσιακές γεύσεις!

Από τις Τίτη Βελοπούλου,  Κατερίνα Ρίγκου / Φωτο: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου, Κώστας Καπαρελιώτης

Παραδοσιακή Κουζίνα

Το Ελληνικό

Στρ. Καλλάρη 9, Τ. 2310 250210

to-ellhniko

Το Ελληνικό, εδώ και 4 χρόνια που πρωτοεµφανίστηκε, στην πολυσύχναστη Στρ. Καλλάρη, έχει καταφέρει να γίνει στέκι, τόσο για την παρεΐστικη ατµόσφαιρά του όσο και για τις γεύσεις του. Πρόκειται για ένα new age µεζεδοπωλείο, µε µεγάλη ποικιλία σε γευστικές επιλογές και µεζέδες ιδανικούς τόσο για τα εκλεκτά κρασιά, τις µπύρες αλλά και τα εξαιρετικά χύµα αποστάγµατά του (όπως η τσικουδιά Κρήτης και το τσίπουρο Αριδαίας). Καθηµερινά 13:00-02:00.

Βοµβίδια

Βασ. Ηρακλείου 35-37, Τ. 2310 281939

vomvidia

Ένα από τα παλαιότερα σηµεία στη στοά Μοδιάνο, που φηµίζεται για τα πικάντικα σουτζουκάκια του («βοµβίδια») σερβιρισµένα σε λαδόκολλα ή σε λαχταριστά σάντουιτς. Επίσης, βρίσκουµε ακόµα λίγες αλλά εκλεκτές προτάσεις, µε τη handmade ρώσικη σαλάτα να κλέβει τις εντυπώσεις! Καθηµερινά, εκτός Κυρ., 11:00-19:00.

Χάλαρο

Θεµ. Σοφούλη 71 & 75, Καλαµαριά, Τ. 2310 423284, 2310 423269, www.xalaro.gr

halaro

Με παρουσία πάνω από 20 χρόνια, αυτή η οικογενειακή επιχείρηση αποτελεί από τα πιο γνωστά εστιατόρια που συναντάµε στην Καλαµαριά. Πέρα από τις συνταγές και τις πρωτότυπες εκτελέσεις µε κοτόπουλο, για τις οποίες άλλωστε φηµίζεται, δίνει έµφαση και σε άλλα εκλεκτά πιάτα µε κρέας, ενώ οι γεύσεις συµπληρώνονται µε τις πληθωρικές σαλάτες και τα ορεκτικά, που κατέχουν δεσπόζουσα θέση στο µενού, αλλά και τα πιάτα ηµέρας. Στη full open κουζίνα του, όλα ετοιµάζονται τη στιγµή της παραγγελίας! Δευτ.-Πέµπ. & Κυρ. 12:30-00:00, Παρ.-Σάβ. 12:30-01:00.

Τηγανιές & Σχάρες

Καυταντζόγλου 12 (ΕΝΑΝΤΙ ΕΡΤ 3), τ. 2310 860380, Κατούνη 3, Λαδάδικα,Τ. 2310 510284, www.tiganies.gr

tiganies&sxares

Πριν από 10 χρόνια, οι Τηγανιές & Σχάρες έκαναν την εµφάνισή τους στην πόλη. Σε family friendly περιβάλλον, από την πρώτη στιγµή µέχρι και σήµερα έχουν καθιερωθεί ανάµεσα στις πρώτες επιλογές κρεατοφαγίας. Όπως άλλωστε µαρτυρά και το όνοµά τους, εδώ θα γευτείτε πολλές και εκλεκτές προτάσεις σε ντόπιο κρέας, ζουµερό και καλοψηµένο, σε συνδυασµό µε πληθωρικές σαλάτες και χειροποίητα ορεκτικά.

tiganies&sxares

tiganies&sxares

Με έµφαση στην ποιοτική πρώτη ύλη και τα ντόπια κρέατα, το µενού στις Τηγανιές & Σχάρες προτείνει από κεφτεδάκια σχάρας, λουκάνικα χωριάτικα και ζουµερή σπαλοµπριζόλα µέχρι χοιρινή τηγανιά µε µανιτάρια, κοντοσούβλι κοτόπουλο και κότσι χοιρινό στη γάστρα, χωρίς να λείπουν οι προτάσεις σε µαγειρευτά αλλά και σε πιάτα ηµέρας. Όλα αυτά, φυσικά, συνοδεύονται από εκλεκτά ελληνικά κρασιά! Καθηµερινά 13:00-02:00 (και delivery 13:00-00:00 στο Τ. 2310 833277).

Ελιά Λεµόνι

Μ. Μπότσαρη 19Α, Τ. 2310 865691, Αριστοτέλους 39, Εύοσµος, Τ. 2310 704754, Βαλαωρίτου 38 & Καποδιστρίου, Τ. 2310 515881, www.elialemoni.gr

Δηµιουργήθηκε το 2000, αρχικά στη Μάρκου Μπότσαρη, ενώ σήµερα µετράει συνολικά τρία καταστήµατα στην πόλη, µε αυτό στο ιστορικό κτήριο της Βαλαωρίτου να είναι το µεγαλύτερο και το πιο πρόσφατο. Νέας γενιάς εστιατόριο, µε ελληνική και µεσογειακή κουζίνα, που το κύριο συστατικό της επιτυχίας του ήταν η ένταξη της παραδοσιακής σούβλας σε µια φρέσκια ιδέα παρουσίασης φαγητού αλλά και περιβάλλοντος.

Η πρωτοποριακή ιδέα του Ελιά Λεµόνι σύστησε την παραδοσιακή κουζίνα στο νεανικό κοινό, κράτησε τις τιµές χαµηλά, έδωσε έµφαση στην άριστη ελληνική πρώτη ύλη (τα κρέατα, µάλιστα, είναι δικής τους παραγωγής) και όλα αυτά σε χώρους µοντέρνου σχεδιασµού µε ανοιχτή κουζίνα. Το µενού παραδοσιακών γεύσεων των σεφ Δηµήτρη Κασαπίδη και Γιώργου Κουρκουλάκη παρουσιάζει γευστικές προτάσεις στη σχάρα, στο τηγάνι, φυσικά στη σούβλα, χωρίς να λείπουν οι προτάσεις σε ορεκτικά και σαλάτες. Ανάµεσα σε αυτά, 15 (!) φρέσκα µαγειρευτά καθηµερινά – από τις 120 συνολικά συνταγές! Καθηµερινά 12:00-01:00 (της Βαλαωρίτου έως 01:30).

 

Φουλ του µεζέ

Κατούνη 3, Λαδάδικα, Τ. 2310 524700

foul-toy-meze

Στα Λαδάδικα εδώ και 9 χρόνια, το Φουλ του Μεζέ, όπως αποκαλύπτει άλλωστε και το όνοµά του, είναι ένα µεζεδοπωλείο µε άκρως παρεΐστικη διάθεση και φιλική ατµόσφαιρα. Εδώ θα κάνετε… ένα ταξίδι γεύσεων, µε συνταγές από όλη την Ελλάδα και µεγάλη ποικιλία τόσο σε πιάτα που σχετίζονται µε θαλασσινά όσο και σε κρέας. Τη µεγάλη γκάµα των επιλογών συνοδεύει µια εκλεκτή λίστα κρασιών και αποσταγµάτων. Καθηµερινά 13:00-02:00.

Κεφτέ-Δες µετά ζύθου

Βογατσικού 4, Τ. 2310 272900

Για κρητικές γεύσεις όπως απάκι, λουκάνικο και ντάκο, καθώς και για «µαµαδίστικα» φαγητά όπως ντολµαδάκια και κεφτέδες, που γίνονται ανάρπαστα, αλλά και το πιάτο ηµέρας, που εναλλάσσεται. Καθηµερινά 13:00-23:30.

Πηγή:Best in Travel Thessaloniki 2016

Κατεβάστε το με ένα κλικ εδώ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ