Στο Σούνιο, στη Νεμέα, στη Θήβα και στις Μυκήνες κάνουμε ταχύρρυθμα μαθήματα Ιστορίας, συνδυάζοντας το τερπνό της μονοήμερης μετά του ωφελίμου.

 4 σούπερ μονοήμερες εκδρομές με Ιστορία

Στις Μυκήνες

Οι πολύχρυσες Μυκήνες, το παλάτι του Αγαμέμνονα, εδώ απ’ όπου ξεκίνησε ο Τρωικός Πόλεμος, η αρχαιότερη των αρχαίων πόλεων που έχετε δει (αν δεν έχετε πάει στην Κνωσό) απέχει περί τη μιάμιση ωρίτσα από την πόρτα του σπιτιού σας. Οι Μυκήνες είναι εντυπωσιακές ακριβώς γι’ αυτό: Επειδή είναι κάπου χίλια χρόνια παλαιότερες απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «αρχαίο» (την Ακρόπολη π.χ.).

Οικογενειακές αποδράσεις με ιστορικό χαρακτήρα

Εδώ, πέρα από τη φημισμένη Πύλη των Λεόντων και τους γιγάντιους θολωτούς τάφους που στέκονται μια χαρά, θα χρειαστείς αρκετή φαντασία για να δεις να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σου το παλάτι του Αγαμέμνονα. Η ατμόσφαιρα, όμως, όπως και η πανοραμική θέα στη θάλασσα και οι λίγο τρομακτικές, πολύ ατμοσφαιρικές υπόγειες στοές του παλατιού είναι όλες τους εδώ.

Ένα από τα εξωτικότερα κομμάτια της Ελλάδας βρίσκεται στην Ήπειρο

Στη Θήβα

Εκπλαγήκατε; Θα εκπλαγείτε ακόμα περισσότερο, περνώντας τις πόρτες του Αρχαιολογικού Μουσείου, που ανακαινίστηκε πρόσφατα, για να γίνει ένα από τα καλύτερα αρχαιολογικά μουσεία εντός ελληνικών συνόρων –και όχι, δεν υπερβάλλουμε καθόλου. Εδώ θα μάθετε όσα μισοξέρατε για το βασίλειο του Οιδίποδα και την επτάπυλη πρωτεύουσά του, ξεκινώντας από τα πολύ παλιά –με αινιγματικές σφήκες αγαλματίδια και καταλόγους του παλατιού γραμμένους σε Γραμμική Β’– και φτάνοντας στους πύργους Καταλανών και Ναβαραίων που πέρασαν από εδώ τον 14ο αιώνα.

Οικογενειακές αποδράσεις με ιστορικό χαρακτήρα

Στο Σούνιο

Εβδομήντα χιλιομετράκια όλα κι όλα από το κέντρο της Αθήνας, και βρίσκεσαι να χαζεύεις τον ήλιο να δύει πίσω από έναν από τους ωραιότερους (ή τουλάχιστον ωραιότερα… τοποθετημένους) αρχαίους ναούς που είδες ποτέ. Ο επιβλητικός δωρικός ναός που χτίστηκε το 444 π.Χ. είναι χάρμα οφθαλμών από κοντά, σχεδόν όσο και η θέα του στη θάλασσα, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος που τον φιλοξενεί (και ο οποίος λειτουργεί κάθε μέρα από τις 9.00 ως τη δύση του ηλίου) περιλαμβάνει επίσης τα απομεινάρια του μικρού ναού της Αθηνάς Σουνιάδος, του φρουριού με τα τείχη και τον μικρό οικισμό στο εσωτερικό του, και του λιμανιού που βρισκόταν κάτω από τον ναό του Ποσειδώνα.
Οικογενειακές αποδράσεις με ιστορικό χαρακτήρα

Διαβάστε ακόμα:  Το επιβλητικό ελληνικό μοναστήρι που είναι «γαντζωμένο» σε έναν κόκκινο βράχο και οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν

Στα πέριξ θα βρείτε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής, αν θέλετε να επιχειρήσετε τα πρώτα σας πλατσουρίσματα, έναν από τους λιγότερο γνωστούς Εθνικούς Δρυμούς μας, για σούπερ πεζοπορίες μέσα στο φαράγγι του, που λέγεται Χάος, και ωραιότατα ταβερνάκια για ψαρομεζέδες πλάι στο κύμα.

Κνωσός, το μυθικό ανάκτορο του Μίνωα

Στη Νεμέα

Λιοντάρι μπορεί να μη βρείτε (είναι πια στον ουρανό, έγινε ο αστερισμός του Λέοντα αφότου το σκότωσε ο Ηρακλής) θα βρείτε όμως έναν πανέμορφο αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος περιλαμβάνει τον εντυπωσιακά αναστηλωμένο Ναό του Δία, με τους θεόρατους κίονές του, και το γιγάντιο στάδιο που κάποτε φιλοξενούσε ούτε λίγο ούτε πολύ σαράντα χιλιάδες θεατές. Εξίσου ενδιαφέρον είναι και το Αρχαιολογικό Μουσείο, που βρίσκεται μέσα στον χώρο και φιλοξενεί μεταξύ άλλων εκθεμάτων μια τρισδιάστατη μακέτα, σοφά τοποθετημένη δίπλα στη μεγάλη τζαμαρία που βλέπει τον Ναό του Δία, για να εξηγεί πού ακριβώς ήταν τι.

Οικογενειακές αποδράσεις με ιστορικό χαρακτήρα

Πηγή; in2life.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ