Οινοποίια Tsantali: Διεκδικεί τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Οινοποιείου της Χρονιάς!

Υποψήφια στην κατηγορία “Ευρωπαϊκό Οινοποιείο της Χρονιάς” στα Wine Star Awards 2018 του Wine Enthusiast είναι η Οινοποιία Tsantali. 

Το ελληνικό κρασί -μέσω της ιστορικής οινοποιίας- γιορτάζει τη συμμετοχή του στο θεσμό των “Οινικών Αστεριών” που διοργανώνει για 19η χρονιά το καταξιωμένο αμερικανικό περιοδικό με αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Τα “Wine Star Awards” επιβραβεύουν, κάθε χρόνο, προσωπικότητες και εταιρίες που ξεχωρίζουν για τη συνεισφορά τους στον κλάδο διεθνώς, καλύπτοντας 16 κατηγορίες. Η επιλογή της τελικής πεντάδας, από την οποία ανακηρύσσεται και ο νικητής κάθε ενότητας, γίνεται από τη συντακτική ομάδα του περιοδικού.

Μαζί με την Tsantali, τη διάκριση ως “Καλύτερο Οινοποιείο της Χρονιάς” διεκδικούν οι:

• Cantina Paltrinieri (Sorbara, Ιταλία)
• Domaines Schlumberger (Αλσατία, Γαλλία)
• Famille Perrin (Κοιλάδα του Ρήνου, Γαλλία)
• Gonzállez Byass (Cádiz, Ισπανία)

Όπως αναφέρει το Wine Enthusiast στην ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των φετινών βραβείων, “η αναβίωση, τόσο των αμπελώνων της Ραψάνης, του Αγίου Όρους, της Χαλκιδικής και της Μαρώνειας στη Θράκη όσο και γηγενών ποικιλιών, καθώς και η συνεχής στήριξη των νέων προκειμένου να ασχοληθούν ή να επιστρέψουν στην αμπελοκαλλιέργεια” ήταν μερικά από τα έργα με τα οποία έχει ταυτίσει το όνομά του ο Ευάγγελος Τσάνταλης και οι απόγονοί του.

Διαβάστε ακόμα:
4 "μυστικοί" προορισμοί στην Ελλάδα που πρέπει να ανακαλύψετε - Άγνωστοι "θησαυροί" με ανόθευτη ομορφιά!

Οι νικητές των Wine Star Awards 2018 θα ανακοινωθούν σε επίσημη εκδήλωση  που θα πραγματοποιηθεί στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, στο Nobu Rock Eden, στις 28 Ιανουαρίου 2019. Σε αυτή τη λαμπρή παγκόσμια γιορτή του κλάδου, θα δώσει το “παρών” και το ελληνικό κρασί, με μια από τις πλέον εμβληματικές οινικές οικογένειες της χώρας μας.

Διαβάστε ακόμαΤα 5+1 διάσημα πιάτα που θα απογειώσουν την γευστική σας εμπειρία στην Ουγγαρία!

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ