Όσο συχνά κι αν ταξιδεύεις, ακόμα και με την ίδια εταιρεία, είναι αδύνατον να ξέρεις πολλά για μια πτήση! Τα περισσότερα “μυστικά” όπως είναι λογικό τα ξέρουν οι αεροσυνοδοί! Για να δούμε τι έχουν αποκαλύψει κατά καιρούς για όσα κρύβονται μέσα σε ένα αεροσκάφος.

Οι πόρτες πρέπει να παραμένουν κλειστές

Όπως είναι φυσικό οι πόρτες ενός αεροσκάφους θα πρέπει να παραμένουν κλειστές κατά τη διάρκεια της πτήσης, ακόμα και όταν το αεροσκάφος βρίσκεται στο έδαφος. Οι μόνοι που επιτρέπεται να τις ανοίξουν είναι οι αεροσυνοδοί μετά από εντολή του κυβερνήτη. Τι γίνεται όμως αν ένας επιβάτης προσπαθήσει να τις ανοίξει; Πολύ απλά θα έχει μπλεξίματα αφού θα τεθεί κατευθείαν σε περιορισμό για την υπόλοιπη πτήση και θα φορέσει… χειροπέδες μόλις προσγειωθεί το αεροπλάνο.

Τα αεροπλάνα δεν είναι και τόσο καθαρά
Οι έρευνες έχουν καταλήξει… Το αεροπλάνα είναι αρκετά βρώμικα! Σκεφτείτε ότι τραπεζάκι που ακουμπάμε το δίσκο με το φαγητό είναι η λιγότερο καθαρή επιφάνεια του αεροπλάνου. Πολλοί αλλάζουν εκεί τις πάνες των μωρών τους και πολλά από αυτά δεν καθαρίζονται από τη μία πτήση στην άλλη ή καθαρίζονται όλα με το ίδιο πανάκι. Επίσης να έχετε στο μυαλό σας ότι τα υγρά στο πάτωμα του μπάνιου συνήθως δεν είναι ακριβώς… νερά!

Οι αεροσυνοδοί δεν πληρώνονται μέχρι το αεροπλάνο να απογειωθεί
Οι αεροσυνοδοί πληρώνονται μόνο για τις ώρες πτήσεις και όχι για την επιβίβαση και την αποβίβαση των ταξιδιωτών! Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δουλεύουν 12 ώρες και να καταλήξουν να πληρώνονται για τις 6 ή τις 8.

Μην χρησιμοποιείτε το νερό των αεροπλάνων
Το νερό των αεροπλάνων δεν είναι καθαρό και οι παροχές δεν έχουν καθαριστεί ίσως και ποτέ αφού είναι γεμάτες από βακτήρια. Οι ίδιες οι αεροσυνοδοί δεν πίνουν ποτέ νερό αεροπλάνου, ούτε το χρησιμοποιούν στον καφέ ή το τσάι.

Υπάρχει λόγος που σας ζητούν να ανοίξετε το σκίαστρο
Δεν σας έχει τύχει κάποια φορά να σας ζητήσει η αεροσυνοδός να ανοίξετε το σκίαστρο; Αυτό συμβαίνει γιατί τα παράθυρα στα αεροπλάνα υπάρχουν όχι για να θαυμάζουμε τη θέα πάνω από τα σύννεφα, αλλά για να ελέγχουν οι αεροσυνοδοί αν όλα πάνε καλά στο εξωτερικό του αεροσκάφους.

Ξέρουν πόσο αλκοόλ πίνετε
Δεν είναι λίγοι αυτοί που φέρνουν μινιατούρες με αλκοόλ στο αεροπλάνο, αλλά οι αεροσυνοδοί πάντα ξέρουν ποιοι είναι αυτοί, για λόγους ασφαλείας. Όσο πιο ψηλά και μακριά πετά ένα αεροπλάνο, τόσο περισσότερο το αλκοόλ επηρεάζει τον εγκέφαλο και οι αεροσυνοδοί τα προσέχουν αυτά.

Κι όμως μπορεί χρειαστεί να καθίσετε δίπλα σε… νεκρό

Δυστυχώς αν κάποιος χάσει τη ζωή του μέσα στο αεροπλάνο, θα πρέπει να παραμείνει στη θέση του πιθανόν σκεπασμένος με μια κουβέρτα, αν δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για να τοποθετηθεί το πτώμα! Έτσι όλοι θα πρέπει να μείνουν ψύχραιμοι μετά από ένα τέτοιο συμβάν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ