Όλυμπος: Το πανέμορφο χωριό της Καρπάθου που πρέπει να επισκεφτείτε έστω και μια φορά

Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο νησί της Καρπάθου, δεν μπορείτε να μην επισκεφθείτε το πιό παραδοσιακό χωριό της Ελλάδος, την Όλυμπο.

Το χωριό προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση από την πρώτη στιγμή που το αντικρίζει κανείς. Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου ο οποίος περιτριγυρίζεται από μεγαλύτερα βουνά και καταλήγει δυτικά σε δύσβατες ακτές.

 

Λόγω της θέσης του τα σπίτια διαθέτουν μια μοναδική θέα

προς το Αιγαίο Πέλαγος και γι’ αυτό όχι άδικα από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως το μπαλκόνι του Αιγαίου.

Τα πολύχρωμα σπίτια που σκαρφαλώνουν σε δυό απότομες πλαγιές, οι ανεμόμυλοι και το καμπαναριό της εκκλησίας προσδίδουν μοναδική και πρωτόγνωρη εικόνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την παραμονή σας εδώ θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε κατοίκους που συνεχίζουνε να φορούν τις τοπικές ενδυμασίες, διατηρούν τους γλωσσικούς τους ιδιωματισμούς.

Οι όμορφες φιγούρες των γυναικών μέσα στις πολύχρωμες χειροποίητες φορεσιές όχι μόνο εντυπωσιάζουν, αλλά προκαλούν έκπληξη.

Διαβάστε ακόμα: Aυτός είναι ο κορυφαίος ελληνικός προορισμός για το 2018

Για αυτούς τους λόγους η Όλυμπος

περιγράφεται ως ένα ζωντανό λαϊκό μουσείο όπου ο επισκέπτης εκτός της ανεπανάληπτης ομορφιάς μπορεί να συναντήσει την πιό αληθινή ελληνική φιλοξενία. Μεταξύ των πλέον αξιόλογων αξιοθέατων του χωριού είναι οι εκκλησία της Παναγίας του 16ου αιώνα με το ξυλοσκάλιστο τέμπλο και τις αξιόλογες τοιχογραφίες.

Διαβάστε ακόμα: Δυο μέρες στο Πάπιγκο… για ένα short break αξέχαστο!

Επιπλέον μπορείτε να επισκεφτείτε τους παραδοσιακούς Αλευρόμυλους, το Μουσείο του Λαικού καλλιτέχνη Βασιλείου Χατζηβασίλη, το μοναστήρι της Χρυσοβαλάντου που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, αλλά και την τοποθεσία της Αρχαίας Βρυκούς, όπου σώζονται τα ερείπια του 4ου αιώνα.

Δύο χιλιόμετρα από την Ολυμπο βρίσκεται η Αυλώνα, ο πιό παραδοσιακός αγροτικός οικισμός της Ελλάδος. Εδώ θα γυρίσετε το χρόνο πίσω…Θα δείτε πως ζούσαν και πώς δούλευαν την γή οι αγρότες της Καρπάθου. Στην Αυλώνα θα βρείτε χωριάτικο – οικογενειακό Καφενείο -Ταβέρνα σας προσφέρει ντόπιες γεύσεις, που δεν ξαναδοκιμάσατε.

ΠΗΓΗ: altheakarpathos.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ