Η Ορεινή Αρκαδία αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς. Όσοι είναι λάτρεις των εκδρομών ήρθε η ώρα να πάρουν τα βουνά. Οι βόλτες στην Ορεινή Αρκαδία περικλείονται από μαγευτικά τοπία που είναι σχεδόν αδύνατον να μην σας παρασύρουν. Βυτίνα, Καρύταινα, Στεμνίτσα, Δημητσάνα!Τα χωριά της ευτυχίας! Έλατα, κέδροι, ποτάμια, γεφύρια, χιονοδρομικά, νερόμυλοι και ό,τι άλλο βάζει ο νους μας.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν τόσα μικρά χωριά Βαλτεσινίκο, Κάψια, Αλωνίσταινα, Παναγιά, Καστανίτσα, Βλαχοράφτη, Ζάτουνα, Ζυγοβίστι, Λιμποβίσι είναι μερικά από τα χωριά που πρέπει να επισκεφτείτε ακόμα και εάν δεν μείνετε.

Το καθένα με την δική του ξεχωριστή ομορφιά, το καθένα με την δική του ξεχωριστή ιστορία. H επιλογή είναι δική σας και όποιον δρόμο και αν ακολουθήσετε θα σας δικαιώσει! Διαλέξτε κατάλυμά που να ταιριάζει στον τύπο σας και στις ανέσεις που θέλετε. Οι επιλογές είναι άπειρες!

Σε απόσταση μόλις 200 χλμ από την Αθήνα, θα βρεθούμε σε πέτρινα χωριά, φαράγγια, ορμητικά
νερά, ιστορικά μοναστήρια ανάμεσα σε ένα δάσος που δεν θέλεις να το αποχωριστείς.

Είναι παραδοσιακά από τις πιο ωραίες οικογενειακές εκδρομές για το Σαββατοκύριακο. Εξερευνήστε με τα παιδιά σας τη φύση, περπατήστε, αναπνεύστε καθαρό αέρα, δοκιμάστε παραδοσιακά φαγητά, καθίστε δίπλα στο τζάκι και χαλαρώστε!

Και αν με όλα αυτά που σας γράφουμε, σας ξεσηκώσαμε και εσάς αν και δεν ήσασταν προετοιμασμένοι για εκδρομή να σας πούμε ότι αρκεί που έχετε την θέληση.

Πάρτε μια μικρή γεύση!

 

πηγή:jenny.g

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ