γραφικά χωριά πελοποννήσου όπως η καστάνιτσα

Στις πλαγιές του Πάρνωνα στην Αρκαδία, ανάμεσα στις καστανιές, είναι χτισμένο ένα από τα πιο όμορφα και δημοφιλή χωριά της ευρύτερης περιοχής η Καστάνιτσα. Το χωριό εντυπωσιάζει με τη γραφικότητα του καθώς είναι και διατηρητέος οικισμός, αλλά και την ηρεμία που χαρίζει στους επισκέπτες του.

Ορεινά χωριά Ελλάδα Καστάνιτσα
Καστάνιτσα

Η Καστάνιτσα και η γύρω περιοχή έχουν ανακηρυχθεί διατηρητέος οικισμός ιδιαίτερου φυσικού και αρχιτεκτονικού κάλλους και χαρακτηρίζεται από τους επισκέπτες ως ένας “κρυμμένος” θησαυρός.

Καστάνιτσα Αρκαδίας
Καστάνιτσα

Στα κύρια χαρακτηριστικά του χωριού περιλαμβάνονται τα πετρόκτιστα σπίτια με τα όμορφα ξύλινα μπαλκόνια και τις πέτρινες τοξωτές εξώπορτες, τα χαρακτηριστικά πυργόσπιτα 300 και πλέον ετών, οι πλακόστρωτοι δρόμοι και τα γραφικά σοκάκια.

Η θέα από το ύψωμα, στο Κάστρο, που βρίσκεται στην πάνω περιοχή του οικισμού, και την πλατεία, είναι εξαιρετική, ενώ γύρω της ανοίγεται ένα πυκνό και παρθένο δάσος από έλατα και καστανιές.

Διαβάστε ακόμα:  Αυτοί είναι οι τοπ και value for money βαλκανικοί χειμερινοί προορισμοί

Στην κεντρική της πλατεία, το “στολίδι” και σταθερή αξία του χωριού, αξίζει οπωσδήποτε να κάνετε μια στάση για να απολαύσετε παραδοσιακό φαγητό.

Καστάνιτσα
Καστάνιτσα
Καστάνιτσα
Καστάνιτσα

Δείτε επίσης

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ