Από τους πολύχρωμους κοραλλιογενείς υφάλους, μέχρι τα άγρια τροπικά δάση, η Αυστραλία είναι ένας καμβάς όπου η φύση έχει ζωγραφίσει με τα πιο ζωηρά της χρώματα και παράλληλα με την καρτποσταλική ομορφιά της μας χαρίζει και σπάνιες εικόνες από την ακατέργαστη ομορφιά της!

- Advertisement -

Από την Κατερίνα Φωτοπούλου ([email protected]

Ο Dan Proud, ένας φωτογράφος από το Queensland της Αυστραλίας δηλώνει γοητευμένος από τις απομακρυσμένες ερημιές της, τα ανέγγιχτα φαράγγια της και τις… δραματικές οροσειρές της και αιχμαλωτίζει με τον φακό του εικόνες που ταξιδεύουν ακόμα και όσους από εμάς δεν μπορούμε να φτάσουμε μέχρι εκεί!

Ο Proud έχει αδυναμία στις αεροφωτογραφίες τις οποίες απαθανατίζει με drones αλλά και  πετώντας με ελαφρά αεροσκάφη.

Ενώ πολλοί συνδέουν τη χώρα με την ατέλειωτη ηλιοφάνεια και τις παραλίες, ο Proud μας χαρίζει απίστευτα πλάνα που περιλαμβάνουν σκόνη και καταιγίδες στο Wadouan του Queensland, το… γλίστρημα της παλίρροιας στο Kimberley, “ψημένα” από τον ήλιο χωράφια, αλλά και τα αρχαία τοπία της Pilbara.

- Advertisement -

Η Αυστραλία από ψηλά: Δείτε 15 εκπληκτικές εικόνες από drone! (photos)

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος στη Daily Mail, “Οι άγνωστες περιοχές της Αυστραλίας εκτείνονται από τη βόρεια προς τη νότια ακτή της χώρας, και περιλαμβάνουν μια σειρά από κλιματικές ζώνες – τροπική, μουσώνες, εύκρατο κλίμα στα νότια. Κατά καιρούς, η σκόνη και οι καταιγίδες που εμφανίζονται διαβρώνουν το έδαφος και προκαλούν πλημμύρες στη στιγμή. Παρακολουθώντας αυτές τις καταιγίδες είναι μια απίστευτη εμπειρία”.

Με τις φωτογραφίες του επιθυμεί να μεταφέρει την ιστορία και την απεραντοσύνη “μιας από τις πιο άθικτες περιοχές της γης και ένα πολιτιστικό, οικολογικό και γεωλογικό θαύμα”, όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος! Θαυμάστε τις!

Οι 20 ωραιότεροι δρόμοι του κόσμου, για τα road trip των ονείρων σου (Photos)

Οι καλύτεροι προορισμοί για αξέχαστες πεζοπορικές περιπέτειες! (Photos)

Αυτές είναι οι πιο εντυπωσιακές… μόδες που έχουν περάσει ποτέ από τον πλανήτη! (φωτο)

10 πόλεις που πρέπει να δεις πριν κλείσεις τα 40!

Food & travel: Πάρτε μια γεύση από τους πιο… νόστιμους προορισμούς του πλανήτη!

Τα 25 κορυφαία αξιοθέατα του κόσμου (Photos)

Εμπειρία ζωής: Τολμάμε μια κατάδυση στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο!

Αυτά τα μέρη θα μπορούσαν να βρίσκονται σε άλλο πλανήτη. Κι όμως, όλα είναι στη Γη (Photos)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ