Από τον Γιώργο Λ.Παπαχατζή ([email protected])

H   Ύδρα αναδείχθηκε ως ο πιο ιδανικός προορισμός για ένα long weekend στην Ελλάδα! Ένα τόσο δα νησάκι, μόλις μια  κουκκίδα στον ελληνικό χάρτη, τράβηξε φέτος το βλέµµα του Conde Nast Traveler πάνω του και όχι άδικα αφού, κατά κοινή ομολογία μιλάμε για  έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς που προσφέρεται για long weekends όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά ειδικά το καλοκαίρι.

ύδρα

Μάλιστα ο έγκριτος οδηγός κάνει ιδιαίτερη μνεία όχι μόνο στην ανεπιτήδευτη ομορφιά του νησιού και στο γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία με τα αυτοκίνητα, αλλά και στην προνομιακή απόσταση μιας και απέχει μόλις 1 ώρα και 30′ από το λιμάνι του Πειραιά (με flying dolphins), και βέβαια στα πλούσια καλλιτεχνικά δρώμενα.

ύδρα

Κάντε like στη σελίδα του Icons Travellers στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα.

Διαβάστε ακόμα:  Τα 3 βουνά για mini αποδράσεις δίπλα στην Αθήνα - Σε τετ α τετ με τη φύση!

ύδρα

Άλλωστε η Ύδρα έχει γεννήσει μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους όπως τον Νίκο Χατζηκυριάκο Γκίκα και τον μαθητή του, τον Παναγιώτη Τέτση των οποίων τα έργα μπορεί να θαυμάσει κανείς στο κτίριο της Σχολής Καλών Τεχνών.Σημείο αναφοράς στο νησί είναι και οι σύγχρονες τέχνες που οι επισκέπτες απολαμβάνουν στα Σφαγεία του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ στα πλαίσια της έκθεσης “Putiferio” του Ιταλού Roberto Cuoghi. Επίσης στο παλιό γυμνάσιο το φιλότεχνο κοινό σπεύδει να θαυμάσει το Old School Project του Δημήτρη Αντωνίτση το οποίο παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “Μπιμπελό”. Αν θέλετε λοιπόν να βάλετε τον πιο όμορφο επίλογο στο φετινό καλοκαίρι τι καλύτερο από μια απόδραση στην Ύδρα;

Πηγή Icons Travellers

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ