Οι εκδηλώσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής που έγιναν θεσμός πραγματοποιούνται και φέτος, για 11η συνεχόμενη χρονιά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, διοργανώνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις και φέτος, για 11η συνεχή χρονιά.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, θα βρίσκονται από τις 11 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ (11:00- 23:00) στον Πεζόδρομο της οδού Δραγάτση (πλατεία Κοραή, πλησίον Δημοτικού θεάτρου) στον Πειραιά, για ένα ξεχωριστό ολοήμερο διαδραστικό γεγονός με κεντρικό σύνθημα:

- Advertisement -

Βελτιώνω τη διατροφή μου… Θωρακίζω τον οργανισμό μου!”.

Η φετινή λαμπρή εκδήλωση θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και θα διεξαχθεί μέσω πολλαπλών δρώμενων και events. Στα δρώμενα θα συμμετέχουν διατροφολόγοι μέλη της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας και εθελοντές μαθητές από τα Εκπαιδευτήρια της Ι. Μ. Πειραιώς.

Αν γουστάρετε τζαζ καταστάσεις, αυτό το μέρος θα σας τρελάνει!

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2017

Δράσεις πρωινής εκδήλωσης:

  • Ενημέρωση για τα οφέλη της σωστής και ποιοτικής διατροφής στην υγεία μικρών – μεγάλων.
  • Πληροφόρηση του κοινού σχετικά με το ιδανικό μενού, με βάση τις προσωπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες καθενός.
  • Υπολογισμός του ατομικού Δείκτη Μάζας Σώματος και ενημέρωση για τον ενδεχόμενο διατροφικό κίνδυνο.
  • Πραγματοποίηση Λιπομέτρησης και προαιρετική μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού, μέσω ειδικών διαγνωστικών συσκευών
  • Διανομή ενός ειδικά σχεδιασμένου εγχειριδίου Διατροφής.

Επίσης, θα προσφέρονται δωρεάν προϊοντικά δείγματα σε όλους τους επισκέπτες.

Δράσεις βραδινής εκδήλωσης:

  • Ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες και προσωπικότητες. Συγκεκριμένα θα μιλήσουν οι: Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης – Διατροφολόγος, Έλλη Σπυροπούλου – Δημοσιογράφος/Πρόεδρος ΑΜΚΕ “ΜΑΧΗ για τα αυτοάνοσα νοσήματα”, Έλλη Παπαγγελή – Μοντέλο/Παρουσιάστρια.
  • Cocktail Party στο Darling – the Bar, με πολλές εκπλήξεις και happenings!

Όπως κάθε χρόνο, τις εκδηλώσεις αναμένεται να τιμήσει με την παρουσία του πλήθος κόσμου και εκλεκτές προσωπικότητες του πολιτικού, καλλιτεχνικού, επιχειρηματικού και επιστημονικού κόσμου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει η γνωστή event maker κα.Έλενα Δεφίγγου.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον Δήμο Πειραιά. Θα χαιρετήσουν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Γιώργος Γαβρίλης και ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Value for money διαμονή στην Αθήνα

Επίσης, διαθέτει την χορηγία επικοινωνίας και την υποστήριξη διαφόρων Ραδιοτηλεοπτικών και Ηλεκτρονικών Μέσων: Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”, Ραδιόφωνο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM, Ραδιόφωνο Πειραϊκής Εκκλησίας, Περιοδικό FORMA, tlife.gr, news247.gr, Pathfinder.gr κλπ.

Πηγή: pathfinder

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ