Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο νότιο Μαλάουϊ επειδή κατηγορήθηκαν ότι συμπεριφέρονταν σαν βρικόλακες.Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ανακοινώσει πως απέσυραν προσωπικό από δύο περιοχές, καθώς το νότιο τμήμα της χώρας σαρώνει κύμα φόβου σχετικά με επιθέσεις βρικολάκων.

Όπως σημειώνεει το BBC, σύμφωνα με αναφορές, έχουν σημειωθεί θάνατοι ως αποτελέσματα επιθέσεων από όχλους «εκδικητών» οι οποίοι θεωρούσαν πως τα θύματά τους έπιναν ανθρώπινο αίμα, στο πλαίσιο τελετών μαγείας.

Το λογοκριμένο: Το βίντεο Κολομβιανής εταιρείας που προωθεί τον σεξοτουρισμό σε ιδιωτικό νησί

MALAWI

Η κυβέρνηση επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα για να αποτραπούν περισσότεροι θάνατοι. Η απαγόρευση αυτή περιορίζει την κίνηση σε 10 ώρες την ημέρα, από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 17.00 το απόγευμα (τοπική ώρα).

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαλάουϊ

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, οι φήμες περί βαμπιρισμού φαίνονται να προήλθαν σε πρώτη φάση από τη Μοζαμβίκη και να εξαπλώθηκαν στο Μαλάουϊ, και συγκεκριμένα στο Μουλάντζε και το Φαλόμπε. Είναι ασαφές τι τις προκάλεσε, ωστόσο, σύμφωνα με αναφορά του ΟΗΕ που είδε το Reuters, χωρικοί έστησαν οδοφράγματα προσπαθώντας να κυνηγήσουν τους «βρικόλακες».

Διαβάστε ακόμα:  Στα ύψη η επιβατική κίνηση τον Αύγουστο στα αεροδρόμια- Αύξηση 82,6% στις αφίξεις εξωτερικού

Τι θα λέγατε για Σ/Κ στο Ναύπλιο με 17€/άτομο στη χαμηλότερη τιμή που υπάρχει αυτή τη στιγμή;

Ο πρόεδρος της χώρας, Πέτερ Μουθάρικα, έχει δεσμευτεί για έρευνα πάνω στους φόνους, ενώ σε ανακοίνωση τονίζεται πως το ζήτημα προκαλεί έντονους προβληματισμούς σε όλη την κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως στο Μαλάουϊ- μια από τις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο, με χαμηλά επίπεδα μόρφωσης και διαδεδομένες αντιλήψεις περί μάγων, δεισιδαιμονιών κλπ- είχε σημειωθεί άλλη μια έξαρση βίας σχετικά με «βρικόλακες» το 2002.

πηγή:.huffingtonpost.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ