Σκέφτεστε να κάνετε ένα ταξίδι στη Νάρα; Αναρωτιέστε ποια είναι τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε τη Νάρα; Λοιπόν, εδώ θα δείτε μια περιεκτική λίστα με τα καλύτερα τουριστικά αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος σε αυτή την όμορφη πόλη στην περιοχή Kansai της Ιαπωνίας.

Η Νάρα ήταν η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας μεταξύ 710 και 794 μ.Χ.. Η αρχαία πόλη είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα στην Ιαπωνία και φημίζεται για τις δαμασκηνιές της που μπορείτε να τις βρείτε σε όλη την πόλη.

Θα συναντήσετε εντυπωσιακούς βουδιστικούς ναούς, επιβλητικές παγόδες και ελάφια που θεωρούνται εθνικοί θησαυροί.

Η παλιά πρωτεύουσα της χώρας φιλοξενεί το μοναδικό στον κόσμο πάρκο με χίλια διακόσια ελάφια, το Nara Park με πανύψηλα προαιώνια δένδρα και λίμνες στους πρόποδες του όρους Wakakusa.

Δέκα αεροδρόμια με θεαματικές προσγειώσεις

Σύμφωνα με το μύθο, τα ελάφια έγιναν οι αγγελιοφόροι των θεών όταν ένας από αυτούς εμφανίστηκε πάνω σε ένα λευκό ελάφι για να προστατέψει την πόλη. Λίγο έξω από τη Νάρα υπάρχει ένα σύμπλεγμα περίπου σαράντα ναών που χρονολογούνται από τον 7ο αιώνα και περιλαμβάνουν μερικά από τα παλαιότερα στον κόσμο ξύλινα κτίρια.

Στο ναό Todai-ji μπορεί να δει κανείς από κοντά το μεγαλύτερο, μπρούτζινο άγαλμα του Βούδα στον κόσμο ύψους 15 μέτρων. Στη λίμνη Sarusawa στέκεται μια από τις πιο όμορφες παγόδες της χώρας, η πενταόροφη To-ji Temple με ύψος σχεδόν 55 μέτρα που την καθιστούν τη μεγαλύτερη στην Ιαπωνία.

Δεκατρία πανέμορφα σημεία του πλανήτη από ψηλά

Αξίζει ακόμη να επισκεφθεί κανείς το Εθνικό Μουσείο και τον Σιντοιστικό ναό Kasuga Taisha που βρίσκονται μέσα στο πάρκο Nara.

Πηγή: news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ