Δεν έχει ταυτιστεί τυχαία µε τις καλύτερες food, cocktail & fun εµπειρίες στην πόλη και δεν είναι επίσης τυχαίο ότι κάθε φορά ανεβάζει όλο και ψηλότερα τον πήχη… καθώς επιλέγει κάθε χρονιά όπως και φέτος τους καλύτερους από κάθε είδος!

- Advertisement -

Από την Κατερίνα Ρίγκου ([email protected]) Φωτο Ελεάννα Κουρκουλοπούλου 

Σηµείο αναφοράς τόσο στη γαστρονοµική σκηνή όσο και στην all day διασκέδαση των Χανίων, το Παλλάς, που στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό του 1830, ένα από τα ωραιότερα κτήρια της Παλιάς Πόλης, µας εντυπωσίασε άλλη µια φορά. Έφερε πρώτο την αλλαγή στο Ενετικό Λιµάνι και έγινε το talk of the town τόσο για τις υψηλής ποιότητας και πληρότητας υπηρεσίες του όσο και για το προνοµιακό σηµείο του πάνω στην πλακόστρωτη περαντζάδα και τη µοναδική θέα µε κάδρο τον φάρο.

Από νωρίς αποτελεί must επιλογή τόσο για καφέ όσο και για τα πρωινά του, που ξεχωρίζουν σε επιλογές, γεύση και παρουσίαση, ενώ έχει εντάξει στο breakfast & brunch menu του ξεχωριστές προτάσεις λόγω των καλύτερων πρώτων υλών, όπως ντόπια, φρέσκα ψωµιά που προµηθεύονται καθηµερινά από ξυλόφουρνο, έχοντας ως αποτέλεσµα και πιάτα, όπως το αυγό ποσέ πάνω σε ψωµί χωριάτικο ή ολικής άλεσης ή χαρουπόψωµο. Εµπνευστής του µενού, της φιλοσοφίας και της εκτέλεσής του, ο ταλαντούχος chef Νίκος Τσότας, που συστήνει το εποχικό main menu µε προτάσεις µεσογειακής-κρητικής δηµιουργικής κουζίνας, µε έµφαση στις ελληνικές και τοπικές πρώτες ύλες και βασική αρχή την εξέλιξη και τους σωστούς συνδυασµούς ντόπιων προϊόντων.

Δοκιµάστε το ριζότο παντζάρι µε λαβράκι φιλέτο σοτέ, το εκπληκτικό ιβηρικό χοιρινό µε πουρέ από γλυκοπατάτα, αλλά και τις διάφορες παρασκευές από ολόφρεσκα ψάρια ηµέρας. Νέα µοναδική προσθήκη στις παροχές είναι το ανώτερης ποιότητας και γεύσης sushi menu, το οποίο µάλιστα δηµιούργησε ο κορυφαίος στο είδος, Χρόνης Δαµαλάς. Το µενού ολοκληρώνει η new list µε τα 5 γλυκά, που υπογράφει για άλλη µια χρονιά ο διάσηµος pâtissier Δηµήτρης Χρονόπουλος, που, παρόλο που ανήκουν στην κλασική κατηγορία γλυκών, έχει φροντίσει να είναι πραγµατικά ξεχωριστά, τόσο σε γεύση όσο και σε παρουσίαση. Γι’ αυτό θα απολαύσετε ένα πολύ διαφορετικό banoffee µε χειροποίητο παγωτό µπανάνα, το double chocolate cookies (sandwich από soft cookies) αλλά και το εξαιρετικό σουφλέ σοκολάτας µε καραµελωµένη σάλτσα λευκής σοκολάτας.

Από την άλλη, την ίδια δυναµική έχει να επιδείξει και το κοµµάτι του bar, που, εκτός της ενηµερωµένης κάβας µε πολλές premium ετικέτες, µπορεί να υπερηφανεύεται για τη new signature cocktail λίστα του από experts του είδους, µε seasonable πρώτες ύλες και τεχνικές και υλικά που προκύπτουν από την κουζίνα. Επίσης, υποδειγµατική η wine list του, µε πολλές ετικέτες από τον ελληνικό και ξένο αµπελώνα. Εξαιρετικές και οι µουσικές επιλογές µε jazz και soul κοµµάτια και πολλές διασκευές! Καθηµερινά από τις 08:00 – όσο πάει (12:00-00:01 η κουζίνα). Πρωινό (09:00-12:00). Brunch µέχρι τις 15:00. Roof garden (Ιούν. – τέλη Σεπτ.)

Ηighlight Το ατµοσφαιρικό roof garden (µόνο για φαγητό) απ’ όπου η θέα είναι συγκλονιστική!

Info Ακτή Τοµπάζη 15, Παλιό Λιµάνι, Τ. 28210 45688

Πηγή Best in travel Chania 2017

 Ξεφυλλίστε και κατεβάστε μόλις με ένα κλικ εντελώς δωρεάν τον καλύτερο οδηγό για τα Χανιά!


- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ