Ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί ένα ταξίδι με προορισμό κρυστάλλινα νερά ποταμών και πεντακάθαρες θάλασσες σε εξωτικά μέρη ή ακόμη και σε απόκοσμες ακτές με παγόβουνα, για τους λάτρεις του χειμώνα ;

Και ενώ, οι θάλασσες παγκοσμίως υποφέρουν από τις συνέπειες της ρύπανσης και των σκουπιδιών, υπάρχουν ακόμη μέρη και νερά που παραμείνουν κρυστάλλινα και προσφέρουν μοναδικές εικόνες και εμπειρίες.

Blue Spring, Νέα Ζηλανδία

thal2

Το μπάνιο μπορεί να μην επιτρέπεται, αλλά  η θέα από ψηλά στα πεντακάθαρα νερά είναι εντυπωσιακή.

Sua Ocean Trench, Σαμόα

thal3

Πρόκειται για μια από τις πιο εντυπωσιακές και καθαρές φυσικές πισίνες σε ολόκληρο τον κόσμο και η εικόνα εξηγεί το λόγο.

Havelock Island, Βεγγάλη

thal4

Ένα εξωτικό μέρος στη Βεγγάλη στην Ινδία με τόσο καθαρά νερά, ώστε βουτώντας κάποιος μπορεί να δει απίστευτες λεπτομέρειες.

Jökulsárlón, Ισλανδία

thal5

Τα κυριολεκτικά κρυστάλλινα νερά σε αυτό το μέρος αποκαλύπτουν κάθε μικρή λεπτομέρεια σε ένα απόκοσμο τοπίο.

Moorea Lagoon Resort, Γαλλική Πολυνησία

thal

Εκεί που τα βότσαλα στο βυθό της θάλασσας φαίνονται από μεγάλη απόσταση.

Verzasca River, Ελβετία

thal8

Μια υποβρύχια λήψη αποδεικνύει γιατί αυτό το μέρος στην Ελβετία είναι μέσα στη λίστα με τα πιο καθαρά νερά.

Benguerra, Μοζαμβίκη

thal9

Το πολυτελές θέρετρο Azura στο ιδιωτικό νησί Benguerra της Μοζαμβίκης είναι παγκοσμίου φήμης για τα πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά του.

Cocos Island, Κόστα Ρίκα

thal10

Ένα ακατοίκητο νησί που βρίσκεται στα ανοικτά της ακτής της Κόστα Ρίκα, φημίζεται για καταδύσεις του και ο λόγος είναι προφανής.

Αντίπαξοι, Ελλάδα

thal11

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει και μια ελληνική ακτή και η Daily Mail έχει επιλέξει τους Αντίπαξους με τα διάφανα νερά τους.

Λαμπεντούζα, Ιταλία

thal12

Ένα αγαπημένο νησί για τους κολυμβητές, χάρη στα εξαιρετικά καθαρά νερά του και κυρίως λόγω του ήρεμου μπλε που γαληνεύει…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ