Ένας επίγειος παράδεισος περιμένει τον ταξιδιώτη στο Μεξικό, με εκτυφλωτικά λευκές παραλίες, μοναδικά μνημεία και τον δεύτερο μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο του κόσμου.

Το Κανκούν βρίσκεται βορειανατολικά της Πολιτείας Κουϊντάνα Ρου στο νότιο Μεξικό, στη χερσόνησο Γιουκατάν. Πρόκειται για μια στενή λωρίδα γης, όπου κάποτε κυρίαρχοι ήταν οι Μάγια και είναι γνωστό ως ο Κήπος της Εδέμ. Είναι γνωστό και η «Καραιβική» του Μεξικού, λόγω της παραλιακής ακτογραμμής του μήκους 25 χλμ.

- Advertisement -

Οι Δράκοι του Λονδίνου έκαναν την εμφάνισή τους

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς ορισμένα σημαντικά ερείπια του πολιτισμού των Μάγια, όπως το Ελ Ρέι και το Γιαμίλ Λαάμ, έναν μισογκρεμισμένο πύργο από ανοιχτόχρωμη γκρίζα πέτρα. Ακόμη, το Μουσέο Μάγια ντε Κανκούν και το Μουσέο Σενσοριάλ ντελ Τεκίλα.

Η παραλιακή πόλη φιλοξενεί το οικολογικό αρχαιολογικό πάρκο Xcaret, στο οποίο βρίσκεται ο βοτανικός κήπος, σπάνια πουλιά και υπόγεια ποτάμια.

Ο επισκέπτης μπορεί να κολυμπήσει μαζί με τα δελφίνια στα ειδικά θαλάσσια πάρκα και να ταΐσει τους, προστατευμένος μέσα σε ένα κλουβί, στο Interactive Aquarium.

Τα νερά και ο βυθός ενδείκνυνται για κατάδυση με τον πλούτο και τα εντυπωσιακά χρώματα και αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους ψάχνουν την έντονη νυχτερινή ζωή.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Κανκούν / Μεξικό

Διαφορά ώρας: 8 ώρες πίσω

Νόμισμα: Πέσος (1 ευρώ ισοδυναμεί με 20 πέσος)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Φρανκφούρτης είναι 15 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα και 16 ώρες και 50 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βελιγραδίου και Ντίσελντορφ.

Ένα σπάνιο χωριό της Ηλείας ζωντανεύει!

πηγή: newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ