Δίστοµο Βοιωτίας, Τ. 22670 22928, Μ. 6936 818938, 6972 289143, www.anagnouzymarika.gr

Ήταν το 1980 όταν η Κυριακούλα Ανάγνου ξεκίνησε να φτιάχνει παραδοσιακά ζυµαρικά µε υλικά που παρέδιδαν οι νοικοκυρές και πελάτισσες της σε ένα µικρό εργαστήριο στο Δίστοµο και να προµηθεύει δειλά δειλά νοικοκυριά και εστιατόρια στη γύρω περιοχή. Σήµερα, 36 χρόνια µετά, η επιχείρηση έχει περάσει στη δεύτερη γενιά, τη Γεωργία, τον Στάθη και την Ασηµίνα, τα ζυµαρικά Ανάγνου τυποποιήθηκαν και ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζουν όµως να παράγονται –χειροποίητα και σε µικρή κλίµακα– πάντα µε αγνά υλικά, άριστη ποιότητα και το ίδιο µεράκι και αγάπη όπως τότε. Οι ποιοτικές πρώτες ύλες –φρέσκα αυγά, κατσικίσιο γάλα χωρίς προσµείξεις κ.ά.– που προέρχονται από παραγωγούς του Παρνασσού, η απουσία συντηρητικών και χρωστικών ουσιών και η ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα µε τα πιο σύγχρονα µηχανήµατα παραγωγής, ξήρανσης και συσκευασίας, φέρνουν στο πιάτο µας τα πιο νόστιµα ζυµαρικά µε αυθεντική γεύση και υψηλή διατροφική αξία. Εκτός από τις χωριάτικες χυλοπίτες και τον ξινό τραχανά βρίσκουµε ακόµα κριθαράκι, βίδες και κοχύλι αλλά και νέες προτάσεις µε ξεχωριστές γεύσεις, ενώ στο επόµενο διάστηµα αναµένονται και νέα προϊόντα.

Must try: Τα ζυµαρικά µε γεύσεις όπως οι χυλοπίτες µε ντοµάτα και κρεµµύδι, το κους κους µε σπανάκι, ντοµάτα και κρεµµύδι αλλά και το νηστίσιµο κριθαράκι –ιδανικό για vegeterians– καθώς και τις χυλοπίτες µε αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι.

Tip: Tα ζυµαρικά Ανάγνου διατίθενται προς πώληση στο εργαστήριο, σε super market της περιοχής και σε delicatessen στην Αθήνα και σε διάφορα σηµεία της Ελλάδας, ενώ µπορείτε να τα γευτείτε και σε επιλεγµένες ταβέρνες και εστιατόρια.

Πηγή: Αrachova Magazine 2017

Κατεβάστε το εντελώς δωρεάν μόνο με ένα κλικ.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ