Για την Παραλία Επανομής, την παραλία στο Θερμαϊκό που λατρεύουν οι Θεσσαλονικείς -και όχι μόνο- μπορεί να έχουν ακούσει πολλοί, αλλά μόνο όσοι την έχουν επισκεφθεί γνωρίζουν την ομορφιά της. 

Η Παραλία Επανομής, σε απόσταση μόλις 30 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη φημίζεται για την ατελείωτη αμμουδιά της και το ιδιότυπο… τρίγωνο που δημιουργείται καθώς η παραλία μπαίνει μέσα στη θάλασσα σχηματίζοντας μια μύτη, ένα ακρωτήρι που δεν είναι τίποτα άλλο από μια αμμόγλωσσα μέσα στο νερό!

O εξωτικός παράδεισος της Ελλάδας: Δείτε τις καλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής

Μάλιστα, έχει και την εξής ιδιοτυπία -καθότι αμμόγλωσσα: Από τη μία πλευρά έχει κύμα ενώ από την άλλη επικρατεί νηνεμία. Πάντα, εκτός και αν υπάρχει άπνοια.

Και η αμμόγλωσσα δεν είναι το μόνο κύριο χαρακτηριστικό της: Από την ακτή, φαίνεται ακόμη και σήμερα το «Ναυάγιο», ένα πλοίο που συμμετείχε σε εργασίες για την πλαζ της περιοχής, αλλά βούλιαξε γύρω στο 1967-70.

Τα νερά σε όλες τις παραλίες είναι καθαρά και η παραλία του Ποταμού είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία, χάρη στο ποτάμι που εκβάλει στην παραλία και καθαρίζει τα νερά με φυσικό τρόπο.

Πώς λέγονταν παλιά οι περιοχές της Θεσσαλονίκης

- Advertisement -

Πηγή:iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ