Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε σοβαρό ατύχημα στο λιμάνι της Σητείας, όταν το πλοίο Πρέβελη παραλίγο να συγκρουσθεί στον προβλήτα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το απόγευμα τις Κυριακής, το πλοίο «Πρέβελη» με 218 επιβάτες, μπήκε στο λιμάνι της Σητείας με μεγάλη ταχύτητα, λόγω μηχανικής βλάβης και ο καπετάνιος προσπάθησε να το σταματήσει με τις άγκυρες. Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν μάρτυρες o καπετάνιος έριξε τη μία άγκυρα για να αναγκάσει το πλοίο να στρίψει και να σταματήσει πριν πέσει πάνω στην προβλήτα του λιμανιού.Στη συνέχεια έφτασε μακρύτερα από το σημείο πρόσδεσης και έφτασε  στο παλιό λιμάνι αλλά οι ελιγμοί του καπετάνιου απέτρεψαν τα χειρότερα.Κάνοντας πίσω τις μηχανές έφυγε από το επικίνδυνο σημείο.

Διαβάστε ακόμα:  Air Albania: Mε 4 πτήσεις την εβδομάδα συνδέει την Αθήνα με τα Τίρανα

Επιβάτες του πλοίου ανέφεραν ότι είχε προηγηθεί μπλακ άουτ, ενώ το λιμενικό απαγόρευσε τον απόπλου έως ότου εξακριβωθούν τα αίτια.

Τελικά το πλοίο απέπλευσε για τον Ηράκλειο λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Κυριακής με 40 επιβάτες λιγότερους, και αφού έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι, όπως δήλωσε στο ekriti o Λιμενάρχης Σητείας Γιώργος Παττακός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ