Η ΓΣΕΕ προκήρυξε 24ωρη πανεργατική απεργία την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11.πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

«Με βασικό σύνθημα “το Τερματίσατε” οι εργαζόμενοι απεργούν και διαδηλώνουν, αντιδρώντας στην αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική, η οποία συνεχίζεται και αποτυπώνεται και στο νέο προϋπολογισμό, αλλά και σε κάθε μέτρο και στόχευση που οδηγεί σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών τους δικαιωμάτων» αναφέρει ανακοίνωση της ΓΣΣΕ.

Θα πάθετε πλάκα! Δείτε για πρώτη φορά την σπιταρόνα της Άννας Μαρία Βέλλη! (Photos)

Τη συμπαράστασή τους στη ΓΣΕΕ και τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης έχουν ήδη προαναγγείλει η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΚΗΕ, OEXBE, το ΠΑΜΕ και η ΗΛΠΑΠ.

«Αυτή η απεργία έχει ήδη αποκτήσει πανυπαλληλικά–πανεργατικά χαρακτηριστικά, με τη συμμετοχή των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ.

Όλη η μαγεία των Χριστουγέννων αντανακλάται στη νέα διακόσμηση του «Little Kook»

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αποφάσισε και η ΠΝΟ και έτσι δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας τη ίδια ημέρα.

Διαβάστε ακόμα:  Νέα παράταση αεροπορικών οδηγιών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Επίσης, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Πιο συγκεκριμένα, τα δρομολόγια θα διακοπούν από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ το βράδυ της Πέμπτης.

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία, τρόλεϊ και Μετρό την Πέμπτη
Η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει επίσης 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017.

«Δεν επιτρέπουμε στον απαράδεκτο κο Πολάκη να εκστομίζει ότι γιατροί και νοσηλευτές συγκροτούν παρακράτος και θέτουν σε κίνδυνο ζωές ασθενών για να υπονομεύουν την Κυβέρνηση. Σιγή ιχθύος από τον κο Τσίπρα και τον κο Ξάνθο γι’ αυτές τις επικίνδυνες και απαράδεκτες δηλώσεις. Τα πλοκάμια (Νοσηλευτές, Ιατροί) του υποτίθεται συγκροτούν το παρακράτος δίνουν καθημερινό αγώνα να σώζουν ζωές ασθενών χωρίς αξονικούς, χωρίς χειρουργικά υλικά, χωρίς αντιδραστήρια, με χαλασμένα Ιατρικά Μηχανήματα, χωρίς ιματισμό, χωρίς υγειονομικό υλικό με ευθύνη του κου Πολάκη» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία καλεί σε προσυγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 10 π.μ.

πηγή:athensmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ