Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa έψαξε τον ιδανικό προορισμό διακοπών για τον μήνα Οκτώβριο και τον βρήκε στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στον Αργοσαρωνικό.

- Advertisement -

Η δημοσιογράφος Ευγενία Ρομανέλι πραγματοποίησε ένα οδοιπορικό στο Αγκίστρι, στο οποίο αφιέρωσε εκτενές φωτορεπορτάζ και άρθρο υπό τον τίτλο «Ελλάδα: Οκτώβριος στο μικρό και άγνωστο Αγκίστρι. Ένας ιδιωτικός παράδεισος με 10 ονειρικές παραλίες».

Η δημοσιογράφος πληροφορεί τους Ιταλούς αναγνώστες της για το πού περίπου βρίσκεται αυτό το ελληνικό νησί του Αργοσαρωνικού, προσδίδοντας την ταυτότητά του. Οπως γράφει, βρίσκεται «μακριά από τα γεμάτα πολυκοσμία “μονοπάτια” (των διακοπών)», ενώ είναι «ελάχιστα γνωστό» και το βρίσκεις μόνο αν έχεις κάποιον Έλληνα γνωστό που θα σε στείλει σε δικό του «άνθρωπο». «Με λιγότερους από 1.000 κατοίκους, το Αγκίστρι είναι σίγουρα ένας από τους λίγους εναπομείναντες στη Μεσόγειο ιδιωτικούς παραδείσους», τονίζει η Ιταλίδα δημοσιογράφος και προσθέτει πως δεν είναι μόνο αυτό που το κάνει μοναδικό, αλλά και η πλούσια βλάστησή του, που μπορεί να του προσδώσει και την προσωνυμία «νησί των πεύκων», αφού έχει «εκτεταμένες δασικές εκτάσεις με κωνοφόρα δένδρα που φτάνουν μέχρι στο νερό». Το Αγκίστρι «έχει ένα άγγιγμα από τη φύση» και «καθίσταται μοναδικό για τους λάτρεις της θάλασσας», καθώς διαθέτει μοναδικά «αξιοθέατα από μορφώματα βράχων που συνθέτουν 10 άψογες παραλίες».

agistri3

agistri1

agistri2

Διαβάστε περισσότερα εδώ

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ