Τα ωραιότερα μονοπάτια, οι οργανωμένες πεζοπορίες, τα καταφύγια, οι λιμνούλες και τα μυστικά που κρύβει ο Εθνικός Δρυμός της Πάρνηθας.

Ελατοδάση, χαράδρες, καθαρό οξυγόνο, ελάφια και αλεπούδες, κρυμμένες λίμνες και βασιλικά κτήματα. Η Πάρνηθα είναι ο ορισμός της αθηναϊκής εξοχής, μόλις μία ώρα από το κέντρο της πόλης και αποτελεί την καλύτερη λύση για να πάρετε γεύση από εκδρομή το σαββατοκύριακο.

- Advertisement -

Αθήνα: Τα καλύτερα και φθηνότερα μεζεδοπωλεία για φαγητό την 28η Οκτωβρίου!

Τον Εθνικό Δρυμό μας βοηθούν να τον εξερευνήσουμε οι άνθρωποι των δύο δραστήριων καταφυγίων της περιοχής, το Μπάφι και το Φλαμπούρι. Σε αυτά βρίσκουμε φιλόξενες γωνιές για να ξεκουραστούμε, να ενημερωθούμε για τα μονοπάτια, να ακολουθήσουμε οργανωμένες εξορμήσεις ή ακόμα και να μείνουμε στους κοιτώνες, αν αποφασίσουμε ότι θέλουμε να διανυκτερεύσουμε στη φύση.

Αποτέλεσμα εικόνας για Εθνικός Δρυμός της Πάρνηθας
Το Μπάφι συνεργάζεται με την Trekking Hellas, που ετοιμάζει οργανωμένες πεζοπορίες στην Πάρνηθα την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με 17€ το άτομο, ενώ το Φλαμπούρι οργανώνει συχνά-πυκνά εξορμήσεις. Αυτό το Σάββατο για παράδειγμα, 28 Οκτωβρίου, μπορούμε να ακολουθήσουμε τους ανθρώπους του σε μια «πεζοπορική βόλτα θετικής διάθεσης», έναν πρωινό περίπατο πέντε ωρών στον Εθνικό Δρυμό με κόστος μόλις 5€ (που αφαιρείται από οποιαδήποτε κατανάλωσή σας στο καταφύγιο).

Οι ωραιότερες διαδρομές 
Στην επίσημη σελίδα του Εθνικού Δρυμού θα βρείτε αναλυτικά πληροφορίες για τις 12 σηματοδοτημένες διαδρομές της Πάρνηθας. Εμείς επιλέξαμε μερικές από τις ωραιότερες για όλα τα γούστα και τις φυσικές δυνατότητες:

Νεραϊδοχώρι : Το παραμυθένιο χωριό της Ελλάδας!O μύθος πίσω από το όνομα του

Αγία Τριάδα-Σκίπιζα-Μόλα: Διαρκεί περίπου δύο ώρες, είναι εύκολη και προσφέρει φοβερή θέα προς την δυτική Αττική. Ξεκινά από την Αγία Τριάδα και με ήπιες κλίσεις διασχίζει όλο το ελατοδάσος του Δρυμού, μέχρι το ύψωμα του Λαγού, την πηγή της Σκίπιζας και το εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου.

-Μπάφι-Κορομηλιά-Θρακομακεδόνες: Αυτή η διαδρομή προσφέρει τρεις ώρες περπατήματος μέσα από πολύχρωμα δάση ελάτης και μαύρης πεύκης, πηγές και σημείων με ωραία θέα προς τον Ευβοϊκό, το Σαρωνικό και την Πεντέλη.

-Φλαμπούρι-Χαράδρα Χούνης-Θρακομακεδόνες: Δύο ώρες βόρειας πορείας μας φέρνουν από το καταφύγιο μέχρι του Θρακομακεδόνες, μέσα από το ελατόδασος του Δρυμού.

-Μόλα-Κατσιμίδι: Εύκολη, κατηφορική διαδρομή δύο ωρών, που μας φέρνει… στην περιοχή με τις ταβέρνες του Κατσιμιδίου, οι οποίες φημίζονται για τα κοψίδια τους.

-Φυλή-Κελαδώνας-Σπήλαιο Πανός-Μονή Κλειστών: Ξεκινάμε από τη Φυλή με βόρεια κατεύθυνση, περνάμε από την ανατολική πλευρά του φαραγγιού του Κελαδώνα και από την πηγή Ταμίλθι, για να φτάσουμε στο σπήλαιο του Πανός με τις κάθετες πλαγιές του φαραγγιού και το ρέμα της Γιαννούλας να κυλά ανάμεσά τους. Περνώντας κάθετα το φαράγγι, ανηφορίζουμε προς το Άρμα και στη συνέχεια κατηφορίζουμε προς τη Μονή Κλειστών. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 4 ώρες και η θέα του φαραγγιού είναι υπέροχη.

Προορισμοί της τελευταίας στιγμής! Που θα δραπετεύσουμε αύριο;

Περισσότερη εξερεύνηση
Αν έχετε όρεξη για περισσότερες φυσιολατρικές ανακαλύψεις, οδηγήστε μέχρι την Ιπποκράτειο Πολιτεία, στην «αγκαλιά» της οποίας κρύβεται η λίμνη Μπελέτσι, όπου μπορεί να συναντήσετε από κύκνους μέχρι ελάφια να ξεδιψούν στα νερά της. Περιμετρικά υπάρχει δίκτυο από μικρά δρομάκια, ό,τι πρέπει για οικογενειακές βόλτες.

πηγή:in2life.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ