Κεντρική Αγορά Αθηνών

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει με νηστεία και ολοκληρώνεται με ένα πλούσιο Αναστάσιμο δείπνο και ένα ακόμη πιο γιορτινό Πασχαλινό τραπέζι. Η λίστα των αγορών είναι επίσης μεγάλη, γι αυτό λέμε να αφήσουμε τα πήγαινε – έλα σε όλη την Αθήνα και να πάμε για ψώνια στο κέντρο της πόλης, στην Κεντρική Αγορά (γνωστή και ως Βαρβάκειο) και την οδό Ευριπίδου, που έχουν όλα όσα χρειάζεστε συν δεκάδες ακόμη νόστιμες επιλογές και, μάλιστα, σε πιο οικονομικές τιμές.

Τα καλύτερα για το πασχαλινό τραπέζι

Ο πρωταγωνιστής του τραπεζιού

Πάσχα χωρίς αρνί -που μπορεί να είναι και κατσίκι- δε γίνεται! Δίπλα του κοκορέτσι, συκώτι για μαγειρίτσα, κοντοσούβλι, λουκάνικα και λοιπά κρεάτινα εδέσματα, που απολαμβάνετε με το παραπάνω είτε τα στερηθήκατε όλη τη Σαρακοστή είτε μόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα.

  • Το κρεοπωλείο της οικογένειας Αγγελή (Αιόλου 81, τηλ. 210 3232211) αποτελεί από τις πιο κλασικές και αγαπημένες επιλογές. Για το πασχαλινό τραπέζι έχουν αρνιά και κατσίκια από τις Σέρρες και τη Νάξο, κοκορετσάκια και χοιρινά και μοσχαρίσια λουκάνικα.
  • Στο κρεοπωλείο Βάλια Κάλντα (Αρμοδίου 45, τηλ. 210 3222401) βρίσκετε αρνιά, κατσίκια και πρόβατα από τα Γρεβενά, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.
  • Από τον Λευκαδίτη (στη στοά που ενώνει την ψαραγορά με την κρεαταγορά, τηλ. 210 3212953) παίρνετε αρνί και κατσίκι, αλλά και συκωταριά και έντερα για το κοκορέτσι και τη μαγειρίτσα.
  • Τα ναξιώτικα αμνοερίφια είναι από τις καλύτερες επιλογές για το πασχαλινό τραπέζι, γι αυτό μια επίσκεψη στο κατάστημα Η Νάξος, στην Αρμοδίου, επιβάλλεται!
  • Ο Νιώτης (Αρμοδίου 32, τηλ. 210 3214401) μας προμηθεύσει για το Πάσχα με αρνιά και κατσίκια από την Κατερίνη, ενώ έχουν και πολύ καλά ντόπια χοιρινά.
  • Από τους Γιάννης – Ρίτα (Αριστογείτονος 19, τηλ. 210 3314433) θα πάρετε ντόπιο αρνάκι ή κατσίκι, αλλά μην παραβλέψετε και την προβατίνα τους.
Καραμανλίδικα του Φάνη delicatessen
Καραμανλίδικα του Φάνη

Τα γύρω-γύρω του αρνιού

  • Στο Μπαχάρ (Ευριπίδου 31, τηλ. 210 3217225) βρίσκετε, μεταξύ άλλων, μίγματα για το αρνάκι, το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι, που απογειώνουν γευστικά τα κρέατα, ενώ για τα παραδοσιακά γλυκά των ημερών παίρνετε μαστίχα, μαχλέπι και κακουλέ. Σημειώστε ότι για τις θαλασσινές δημιουργίες έχουν και πάστα γλυκιάς πίκλας, αλλά και μιξ για ψάρια – θαλασσινά και οστρακοειδή.

  • Το τραπέζι του Πάσχα αγαπά τις μερακλήδικες γεύσεις. Από τον Μιράν (Ευριπίδου 45, τηλ. 210 3217187) λοιπόν, θα πάρετε τον διάσημο παστουρμά του για να φτιάξετε πίτες ή να συνοδέψετε το κρασί, καθώς και σουτζούκι και λουκάνικα.

  • Για αλλαντικά θα πάτε και στα Καραμανλίδικα του Φάνη (Ευριπίδου 52, τηλ. 210 3254184), όπου βρίσκετε τα εξαιρετικά προϊόντα Sary, όπως σουτζούκι, παστουρμά, λουκάνικα, καβουρμά, καπνιστό χοιρινό με βότανα και άλλα πολλά, για να προσθέσετε στις συνταγές σας και να ετοιμάσετε πλατό που συμπληρώνουν το τραπέζι.

  • Και επειδή κάθε τραπέζι θέλει και το τυρί του, περάστε από τον Ζουριδάκη (Ευριπίδου 25, τηλ. 210 3211109), για κρητικά τυριά, όπως γραβιέρα, κεφαλοτύρι, μυζήθρα και ξινομυζήθρα. Έχουν και έτοιμες πίτες και καλιτσούνια.

  • Για τσουρέκια και κουλουράκια από τα χεράκια σας θα πάτε για άλευρα στο Αλευροπωλείο (Ευριπίδου 31-33, τηλ. 211 4111140) των Μύλων Αχαΐας. Έχουν και αλεύρι τσουρεκιού για σίγουρη επιτυχία.

  • Φρούτα και λαχανικά βρίσκετε άφθονα στους πάγκους της Κεντρικής Αγοράς. Αν θέλετε κάτι πιο special, θα περάσετε από το μανάβικο της οικογένειας Τσουπάκη (Αρμοδίου 10, τηλ. 210 3225154) που έχει όλα τα εποχιακά, ενώ ανάλογα με την εποχή και την παραλαβή υπάρχουν και πολλά εξωτικά φρούτα όπως πιταχάγια, ραμπουτάν, μανγκοστίν και λίτσις.

  • Και επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η εποχή είναι η ιδανικότερη για να γεμίσουμε το σπίτι και τη ζωή μας με χρώματα, αρώματα και γεύσεις, περάστε και από το Γεωπονικό Κέντρο Αθηνών (Ευριπίδου 25, τηλ. 210 3242853), για να πάρετε καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά, σπόρους και βολβούς λαχανικών ή ακόμη και μικροσκοπικά φυτώρια με superfoods!

Πηγή: olivemagazine

Διαβάστε επίσης:

Avatar
Γεωργία Καλαντζή

travelstyle.gr Editor

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ