Πεντανόστιμες πατάτες φούρνου με λεμόνι, σκόρδο και μουστάρδα

Μια συνταγή πανεύκολη και πεντανόστιμη που θα «τρελάνει» τον ουρανίσκο σας…..

Συστατικά

1/2 κιλό πατάτες baby

2-3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες ή ψιλοκομμένες

2 κ. σ. μουστάρδα (mild)

4 κ. σ. χυμός λεμόνι (περίπου 1 λεμόνι)

1 κ. σ. ρίγανη

125 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Ρόβινι: Η πόλη που γοητεύει με τη μεσαιωνική ομορφιά

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβετε τις πατάτες στη μέση. Βάζετε τις πατάτες σε ένα μετρίου μεγέθους ταψί ή πυρέξ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε καλά με ένα αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνετε για 1 ώρα. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 30-40 λεπτά.

Πρώτη φορά διακοπές με τον πιστό σας φίλο- Τι πρέπει να προσέξετε

Tip: Αν θέλετε να δώσετε μια επιπλέον γεύση στις πατάτες, προσθέστε στα υλικά σας και 125 ml ζωμό κοτόπουλου.

ΠΗΓΗ: jenny.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ