Ιταλία είναι ένας συνηθισμένος προορισμός για εμάς τους Έλληνες. Γιατί; Είναι κοντά, είναι οικονομικά και είναι πανέμορφα.

Η Ρώμη, το κερασάκι στην τούρτα της ιταλικής ομορφιάς, είναι ένα μέρος μοναδικό. Ναι μεν είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο αλλά, πίστεψε μας, είναι για καλό λόγο.

Εάν αποφασίσεις να την επισκεφτείς, πράγμα που σου συστήνουμε, αξίζει να ξέρεις τα εξής:

Μη ζητάς γάλα στον καφέ σου μετά το πρωινό

- Advertisement -

Οι Ιταλοί συνηθίζουν να πίνουν τον καφέ τους με γάλα, κοινώς cappuccino, με το πρωινό τους και σχεδόν ποτέ μετά τις 11 π.μ. Εάν καίγεσαι για καφέ, πάρε έναν εσπρέσο ή έναν αμερικάνο μέσα στην μέρα. Αν πας και ξεστομίσεις την λέξη «με γάλα», τέλος, είσαι τουρίστας. Και πίστεψε μας, θες να το ζήσεις Ιταλός.

Προσπάθησε να εξοικειωθείς με τη γλώσσα

Οι Ιταλοί όσο φιλικοί και αν είναι, δεν γνωρίζουν πάντα καλά αγγλικά, με αποτέλεσμα να προσπαθείς να συνεννοηθείς και να μην μπορείς. Μάθε μερικές φράσεις ή λέξεις κλειδιά για να μπορέσεις να συνεννοηθείς σε στιγμές δυσκολίας.

Top 30: Αυτές είναι οι ομορφότερες πόλεις του κόσμου! Συμφωνείτε;

Μην αφήσεις έξτρα tip

Ο λογαριασμός συνήθως αναγράφει κάπου τη λέξη «servizio», πράγμα που σημαίνει πως έχεις ήδη χρεωθεί έξτρα για τις υπηρεσίες του προσωπικού. Αν θες και πάλι να αφήσεις κάτι, μπορείς!

Δεν σηκώνεις χέρι ή φωνάζεις ένα ταξί

Στην Ρώμη καλό είναι να βρεις μια πιάτσα και να επιβιβαστείς εκεί.

Έχε το νου σου στο dress code

Όχι έξω αλλά στις εκκλησίες και στο Βατικανό. Προσπάθησε να φέρεις ρούχα που να πληρούν τις προϋποθέσεις για να μπεις σε αυτά τα μέρη!

Αυτές είναι οι 5 πιο φθηνές πόλεις της Ευρώπης για να ζήσει κανείς! (photos)

Κάνε την έρευνα σου για εστιατόρια

Πρόσεξε, όμως, μην πας σε τουριστικά μέρη. Η συμβουλή μας; Αν στο μέρος που είσαι ακούς περισσότερο αγγλικά ή άλλες γλώσσες αντί για ιταλικά, βρίσκεσαι στο λάθος μέρος.

Σας βρήκαμε μια καταπληκτική βιλίτσα στην Νάξο με θέα, θάλασσα και τιμή… 50€! (photos)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ