Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Δούναβη, που την διασχίζει, η Βουδαπέστη αποτελεί μία από τις πιο γραφικές πόλεις της κεντρικής Ευρώπης. Αποκαλείται το “Παρίσι της Ανατολής” και αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό του παλαιού με το καινούριο.

Μία μόνο ημέρα αρκεί για να απολαύσει κανείς την ατμόσφαιρα, τον “αέρα” της ουγγρικής πρωτεύουσας. Αρκεί για να βυθιστεί στην ομορφιά του Δούναβη, στα μοναδικά κτίρια και στα ιαματικά λουτρά της, καθώς και για να διασκεδάσει με την ψυχή του στα περίφημα ruin pubs.

Οι λάτρεις της κουλτούρας θα χαθούν εξερευνώντας τα μουσεία, τις βιβλιοθήκες, τις ακαδημίες, τα παλάτια και τις εκκλησίες που κάνουν τη Βουδαπέστη μοναδική. Το travelstyle.gr σας δελεάζει:

Πρωί

Η πρωινή βόλτα μπορείτε να περιλαμβάνει μία επίσκεψη στον φημισμένο Προμαχώνα των Ψαράδων, έναν στυλιζαρισμένο πύργο, ο οποίος συνδυάζει το νεογοτθικό και νεορωμανικό στιλ. Μία βόλτα εκεί μπορεί να σας γεμίσει με ισχυρές δόσεις ρομαντισμού και να προσφέρει πολλές ευκαιρίες για μοναδικές φωτογραφίες.

Κάστρο Βούδας Βουδαπέστη

Συνεχίζοντας προς το Κάστρο της Βούδας, στην περιοχή Varhegy, προσφέρει πανοραμική θέα προς το Δούναβη και την πόλη της Βουδαπέστης. Ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και είναι από τα πιο επισκέψιμα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Ουγγαρίας. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 13ο αιώνα, όμως έχει δεχθεί πολλές αρχιτεκτονικές επιρροές ανά τους αιώνες. Σήμερα συνδυάζει στοιχεία μεσαιωνικά, μπαρόκ κι αναγεννησιακά στοιχεία. Εξάλλου, αν και συχνά παραβλέπεται η αρχιτεκτονική της, η Βουδαπέστη διαθέτει τα περισσότερα μπαρόκ κτήρια και μέγαρα art nouveau από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Διαβάστε ακόμα: Αυτές είναι οι 9 πιο οικονομικές πόλεις για το 2019!

Μεσημέρι

Κάνετε μία βόλτα σε μία από τις πολλές αγορές τροφίμων της Βουδαπέστης. εκεί μπορείτε να γευθείτε το παραδοσιακό kolbász, το περίφημο ουγγρικό παστό λουκάνικο που συνήθως σερβίρεται καπνισμένο συνοδεία λάχανου τουρσί. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ένα παγωτό σε σχήμα λουλουδιού από ένα Gelato Rosa, ακριβώς δίπλα στην Βασιλική του Αγίου Στεφάνου.

Απόγευμα

Περπατήστε προς τη Βασιλική του Αγίου Στεφάνου, ένα νεοκλασικό αριστούργημα, το οποίο, κατά τον 18ο αιώνα, προσφερόταν για θεατρικές παραστάσεις. Για την διακόσμηση της, επιστρατεύθηκαν οι πιο διάσιμοι γλύπτες και ζωγράφοι της Ουγγαρίας και χρησιμοποιήθηκαν 50 διαφορετικά είδη μαρμάρου, με πολλά περίτεχνα γλυπτά, όπως ο προστάτης της εκκλησίας, με το εντυπωσιακό εκκλησιαστικό όργανο. Είναι η μεγαλύτερη καθολική εκκλησία της πόλης και -μαζί με το ουγγρικό Κοινοβούλιο- το πιο ψηλό κτίριο της Βουδαπέστης, φθάνοντας τα 96 μέτρα.

Βασιλική Αγίου Στεφάνου Βουδαπέστη

Συνεχίστε την βόλτα σας προς το κτίριο του Κοινοβουλίου της Ουγγαρίας, το οποίο αποτελεί μάλιστα του τρίτο μεγαλύτερο κτίριο Κοινοβουλίου στον κόσμο και εκτείνεται σε μήκος 250 μέτρων στην όχθη του Δούναβη από την πλευρά της Πέστης. Χαρακτηρίζεται από τους 365 πύργους γοτθικού ρυθμού, ενώ για την διακόσμησή του έχουν χρησιμοποιηθεί 40 κιλά χρυσού.

Βράδυ

Τελειώστε την ημέρα σας με μία ώρα χαλάρωσης στα λουτρά Σέτσενι, το θερμικό σπα, που βρίσκεται στο City Park και διαθέτει 15 εσωτερικά λουτρά και τρεις τεράστιες εξωτερικές πισίνες.

Κλείστε την βραδιά με ένα χαλαρωτικό ποτό στα περίφημα romkocsma, τα “μπαρ στα ερείπια” της ουγγρικής πρωτεύουσας. Πρόκειται για παλαιά, ερειπωμένα και μισοκατεστραμμένα κτίρια, που έχουν όμως μεταμορφωθεί στα πιο ατμοσφαιρικά μπαρ της Βουδαπέστης. Τα περισσότερα βρίσκονται στην εβραϊκή συνοικία, ενώ το διασημότερο από αυτά είναι το Szimpla Kert.

Πάμπ στα ερείπια Βουδαπέστη

 

Διαβάστε ακόμα: Μεταβείτε εύκολα και γρήγορα από το Λονδίνο στο Άμστερνταμ χωρίς αεροπλάνο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ