ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ €24,47

Έχει την ικανότητα να σε κερδίσει ότι τύπος ταξιδιώτη κι αν είστε… είτε αν θέλετε να ζήσετε την κοσµοπολίτικη πλευρά του, είτε αν αποζητάτε χαλάρωση! Ο gothic αέρας της είναι συνδυασµένος µε έναν ροµαντισµό µιας άλλης εποχής αποδεικνύοντας ότι η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας επιβεβαιώνει τον κανόνα «των αντιθέσεων».

Ατµοσφαιρική, εντυπωσιακή και ιδιαίτερη, η Βουδαπέστη αν και έχει πλούσια ιστορία, δεν είναι καθόλου προσκολληµένη στο παρελθόν και προχωράει µπροστά όπως κυλούν τα νερά του Δούναβη, που την διαπερνούν και χώριζαν στο παρελθόν τις δυο πόλεις, την Βούδα και την Πέστη. Για να περιηγηθείτε και εσείς στα στενά σοκάκια της κλείσετε το εισιτήριό σας για τις 16 Μαΐου και να πετάξετε µε Ryanair (www.ryanair.com) από €24,47.

Πετάξτε για Μιλάνο με 24,47€ και ανακαλύψτε την πολυδιάστατη πόλη της Ιταλίας!

DO: Ξεκινήστε την περιπλάνησή σας από την πλευρά της Βούδας και την περιοχή του Κάστρου, που µπορείτε να προσεγγίσετε και µε τελεφερίκ. Αξίζει να περιηγηθείτε και να θαυµάσετε το βασιλικό ανάκτορο µε τον εντυπωσιακό θόλο, να θαυµάσετε τις λαµπρές πύλες, τις κρήνες και τα τείχη του κάστρου καθώς και να επισκεφτείτε τη Εθνική Πινακοθήκη, τον Προµαχώνα των Ψαράδων, την Εκκλησία του Ματθία και το Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας.

Ο προμαχώνας των Ψαράδων στην περιοχή του Κάστρου

Κάντε µια στάση στο λόφο Γκέλερτ, νοτιοανατολικά του Κάστρου και θαυµάστε το οµώνυµο άγαλµα που δεσπόζει σε αυτό. Το µεγαλύτερο, διασηµότερο και πιο πολυφωτογραφηµένο αξιοθέατο της Ουγγαρίας είναι το Κοινοβούλιο της, ένα νεογοτθικό κτήριο που χτίστηκε πάνω στο Δούναβη, στα τέλη του 19ου αιώνα κατά τα πρότυπα του Βρετανικού Κοινοβουλίου του Λονδίνου.

Περπατήστε µέχρι τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, περάστε από την πολυσύχναστη οδό Βάτσι και µπροστά στη γέφυρα της Ελευθερίας θα συναντήσετε τη µεγάλη Κεντρική Αγορά της πόλης που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των ντόπιων καθ’ όλη τη διάρκεια της ηµέρας. Μην χάσετε να δείτε το συγκλονιστικό έργο τέχνης µε τα “παπούτσια” κοντά στο Κοινοβούλιο, που ξυπνάει µνήµες από το σκοτεινό παρελθόν της Ευρώπης και τους σκληρούς διωγµούς που υπέστησαν οι Εβραίοι.

Πετάξτε για Κρακοβία με 24,99€ και ανακαλύψτε την ωραιότερη πόλη της Πολωνίας!

Επισκεφτείτε το νησί της Μαργαρίτας, ένα καταπράσινο πάρκο 3 χλµ γεµάτο µε λουλούδια, που συγκεντρώνει τους ντόπιους για χαλάρωση και διασκέδαση. Εκεί υπάρχουν πισίνες και ιαµατικά λουτρά, γήπεδα τένις, χώρος για τζόκινγκ, εστιατόρια και άλλοι χώροι αναψυχής.

Πετάξτε για Ρώμη με 24,47€ και ανακαλύψτε την Αιώνια Πόλη!

STAY: Στο πεντάστερο The Ritz-Carlton, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και σε ένα από τα ευρύχωρα δωµάτια και σουίτες του. Από €320/δίκλινο µε πρωινό. (Erzsebet Ter 9-10, www.ritzcarlton.com)

Σε ένα από τα πλήρως εξοπλισµένα διαµερίσµατα του St. George Residence, που βρίσκεται στην περιοχή του κάστρου της Βούδας. Από €159/δίκλινο µε πρωινό. (H-1014 Budapest, stgeorgehotel.hu)

TIP: Επισκεφτείτε κάποια από τα ιαµατικά της λουτρά, όπως τα Σέτσενι, Γκέλερτ, Ρούντας, Βέλι Μπέι, Κίραλι & Λούκατς.

Περισσότερες προσφορές για ταξίδια στο Ιcons travellers του Μαΐου που κυκλοφορεί και στο travelstyle.gr 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ