Μπορεί να μετρά μόλις 4 χρόνια στην ήσυχη συνοικία των Πετραλώνων, όμως, οι απανταχού λάτρεις της ταϊλανδέζικης κουζίνας το έχουν ανακαλύψει από την πρώτη στιγμή και το τιμούν με την πρώτη ευκαιρία.

Σε αντίθεση με τα τυπικά folklore εστιατόρια του είδους, το Blue Βamboo είναι cool, κινείται σε minimal urban ύφος με γκρι χρωματισμούς και μεγάλες τζαμαρίες δίνοντας την αίσθηση street food με θέα έξω στην μποέμικη γειτονιά… Έχει λίγα τραπεζάκια έξω, πάγκους και πάσα για να νιώθει ο κόσμος πιο άνετα!

Αθήνα: Το μαγαζί στα Βόρεια Προάστια που έγινε ο «βασιλιάς» του brunch και το απόλυτο all day στέκι!

Όπου κι αν καθίσετε, κρυφοκοιτάξτε μέσα από την open cuisine την έμπειρη Ταϊλανδή chef την ώρα που ετοιμάζει αυθεντικές συνταγές από ένα μενού που καλύπτει όλα τα γούστα, από έναν πρωτάρη στις γεύσεις μέχρι έναν πιο ψαγμένο ουρανίσκο.

Προτείνουμε να ξεκινήσετε με μια tom kha gai, πικάντικη σούπα με κοτόπουλο και γάλα καρύδας και μια δροσερή σαλάτα µε µάνγκο και συνεχίστε με coconut pineapple fried rice –τηγανητό ρύζι με γαρίδες και κάρι– και chicken satay με σάλτσα φιστικιού.

Διαβάστε ακόμα:  5 υπέροχες προτάσεις για μονοήμερη απόδραση δίπλα στην Αθήνα!

Αθήνα: Το μαγαζί στον επιβλητικό λόφο της Καστέλλας που προσφέρει ένα μαγευτικό σκηνικό!

Όσο για το αυθεντικό pad thai (noodles ρυζιού με γαρίδες) δεν θεωρείται τυχαία το δυνατό του χαρτί! Συνοδεύουμε το γεύμα μας με ασιατικές μπύρες, κρασί από μια μικρή οινική λίστα και ψαγμένα signature cocktails, με πιο δημοφιλές το Bloody Mary σε μια… Asian εκτέλεση! Δεν δέχεται κρατήσεις. Non smoking.

H ιστορική ταβέρνα του Πειραιά που μεταμορφώθηκε σε ναό… κρεατοφάγων! (photos)

6+1 έξυπνες προτάσεις για να επιβιώσεις το καλοκαίρι στην Αθήνα!

Must try
• Tα special πιάτα του όπως την crispy Peking duck ή την choo chee pla (τηγανητή γλώσσα με κόκκινο κάρι και φύλλα λάιμ).
• Τη μεγάλη ποικιλία σε πιάτα με curries για τους λάτρεις του είδους!

Info: Βlue Bamboo, Καθημερινά 18:30-01:00 & Κυρ.13:00-00:30. (Κυδαντιδών 21, Άνω Πετράλωνα, Τ. 210 342 3124)

Facebook page

ΤΙΤΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ