Το Πήλιο φημίζεται για την γραφικότητά του αλλά και για το σύνολο των παραδοσιακών του οικισμών που ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους. Και μπορεί ανάμεσα στα χωριά του να βρίσκονται κάποια από τα πιο γνωστά όλης της Ελλάδας ωστόσο κρύβει και άλλα που δεν είναι τόσο δημοφιλή είναι όμως εξίσου όμορφα.

Ένα από αυτά, περιτριγυρισμένο από τις υπέροχες ακτές του Παγασητικού και αγκαλιασμένο από την πλούσια φύση, είναι η Άφησσος, ένας πανέμορφος παραθαλάσσιος οικισμός με νησιώτικο χρώμα σε άψογο συνδυασμό με τα πηλιορείτικα στοιχεία. Τα τελευταία χρόνια αποκτά όλο και μεγαλύτερο τουριστικό κοινό που ανακαλύπτει τις ομορφιές του καθώς βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από μερικά από τα πιο δημοφιλή χωριά της περιοχής.

Άφησσος, χωριό Πηλίου

Το νησιώτικο χρώμα συνδυάζεται αρμονικά με την αρχιτεκτονική του χωριού και τα πηλιορείτικα στοιχεία. Από τη διάσημη πηγή που αναβλύζει στην κεντρική πλατεία του χωριού, σύμφωνα με την παράδοση ήπιαν νερό οι Αργοναύτες προτού ξεκινήσουν το ταξίδι τους για την Κολχίδα. Τα σπίτια είναι αμφιθεατρικά χτισμένα με υπέροχη θέα προς τη θάλασσα. Ο παραλιακός δρόμος είναι γεμάτος μικρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, ουζερί, εστιατόρια καφέ και μπαρ, ενώ στις γύρω παραλίες υπάρχουν μικρά πολυτελή ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενες κατοικίες.

Διαβάστε ακόμα:  5+1 πανέμορφοι προορισμοί μια ανάσα από την Αθήνα για εκδρομή με το αυτοκίνητο!
Άφησσος,, παραλία
Άφησσος παραλία, Πήλιο

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ