Το Πήλιο φημίζεται για την γραφικότητά του αλλά και για το σύνολο των παραδοσιακών του οικισμών που ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους. Ένα από αυτά, είναι και ο Κισσός, το γραφικό χωριό που βρίσκεται σκαρφαλωμένο στις πλαγιές του βουνού των Κενταύρων και έχει απέραντη θέα στο Αιγαίο, αλλά εκτός αυτού διαθέτει και μια κρυμμένη όαση δροσιάς, τους ομώνυμους καταρράκτες που σε συνδυασμό με το περιβάλλον τοπίο συνθέτουν μια εικόνα μαγευτική!

- Advertisement -
Κισσός Πηλίου

Μπορεί ο Κισσός να μην είναι ανάμεσα στα διάσημα και πολυακουσμένα χωριά του Πηλίου, ωστόσο κερδίζει τον επισκέπτη με την γραφικότητά του και την υπέροχη θέα του στο γαλάζιο του Αιγαίου, την οποία μπορείτε να απολαύσετε από διάφορα σημεία.

Κισσός Πηλίου

Τον Κισσό θα τον συναντήσετε μετά από 48 χιλιόμετρα από τον Βόλο, ενώ απέχει 12,1 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο (21 περίπου λεπτά). Είναι ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό, που, κατά τον ιστορικό Γ. Κορδάτο, η ονομασία του προέρχεται από την παράφραση της λέξης “χρυσός”.

Κισσός Πήλιο θέα στο Αιγαίο

Παλαιότερα ο Κισσός ήταν ένα από τα μεγάλα χωριά του Πηλίου με 1500 μόνιμους κατοίκους. Σήμερα οι περίπου 500 άνθρωποι που μένουν εδώ ασχολούνται κυρίως με την καλλιέργεια οπωροφόρων (μηλιές, καστανιές), και λιγότερο με τον τουρισμό.

Βασικό χαρακτηριστικό του χωριού η πυκνή βλάστηση, αφού περιβάλλεται από καστανιές και πλατάνια, τα οποία δηµιουργούν πανέµορφα τοπία. Όσοι αγαπάτε την πεζοπορία μη χάσετε την ευκαιρία να περπατήσετε στα λιθόχτιστα καλντερίμια του πηλιορείτικου χωριού αλλά και σε κάποιο από τα μονοπάτια που ξεκινούν από αυτό απολαμβάνοντας ένα υπέροχο δάσος από καστανιές και οξιές.

Κισσός Πηλίου

Ο Κισσός είναι ιστορικό χωριό, καθώς εδώ λειτουργούσε κρυφό σχολειό από το 1753, στο οποίο δίδασκε για μικρό χρονικό διάστημα ο Ρήγας Φεραίος. Αξίζει να επισκεφτείτε την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, που η ιστορία της µετρά από τον 17ο αιώνα και είναι η σπουδαιότερη βασιλική του Πηλίου, όπως και το µικρό εκκλησιαστικό µουσείο, που στεγάζεται µέσα στην εκκλησία.

Κισσός Πήλιο εκκλησία

Στην πλατεία του χωριού θα δείτε την προτοµή του Ρήγα Φερραίου, ο οποίος µαθήτευσε στη Ζαγορά και πρωτοδίδαξε στον Κισσό. Κατά την παραµονή σας στο χωριό, καθίστε σε ένα από τα µικρά παραδοσιακά ταβερνάκια και καφενεία και δοκιµάστε νόστιµους µεζέδες, ψητά σούβλας και ντόπιο κρασί.

- Advertisement -
Κισσός Πηλίου
Κισσός Πηλίου

Το highlight της περιοχής, είναι σίγουρα η κρυμμένη στις πλαγιές του βουνού όαση δροσιάς, οι καταρράκτες του Κισσού. Ένα τοπίο μαγευτικό, που θα το συναντήσετε ανάμεσα στα χωριό Μούρεσι και Κισσός. Ένας μικρός καταπράσινος παράδεισος από τρεχούμενα νερά και μικρούς, ατελείωτους, συνεχόμενους καταρράκτες, που δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάσει τον επισκέπτη.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ντόπιους, το σημείο αυτό αποτελεί μέρος των καταρρακτών του Κισσού, ενώ η συγκεκριμένη τοποθεσία ονομάζεται Μαυρούτσα.

Tip. Αν και η διαδρομή είναι κάπως δύσκολη και χρήζει σίγουρα προσοχής λόγω των μεγάλων βράχων, που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού, είναι εντυπωσιακή!

Κισσός Πήλιο καταρράκτες

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ