Υπάρχουν ορισμένες γειτονιές σε διάφορες πόλεις του κόσμου που παρά την έντονη αστική ανάπτυξη τριγύρω τους κατάφεραν να διατηρήσουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους στο πέρασμα του χρόνου.

- Advertisement -

Στενά δρομάκια, πολλές φορές πλακόστρωτα, προσόψεις σπιτιών που έμειναν αναλλοίωτες στο πέρασμα των χρόνων και ανθισμένα μπαλκόνια συνθέτουν ένα τοπίο βγαλμένο από άλλη εποχή.

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως στο Αλμπερομπέλο της Ιταλίας, παρόμοια σοκάκια συναντάς και σε άλλες περιοχές της πόλης καθώς ολόκληρες έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τον ξεχωριστό και ιδιαίτερο χαρακτήρα τους.

Υπάρχουν όμως και «μαγικά» σοκάκια που ξεδιπλώνονται σε μεγαλουπόλεις, όπως αυτά της Πλάκας, ενώ λίγα μέτρα παρακάτω υπάρχουν ψηλά κτίρια, ογκώδεις κατασκευές και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και ουρανοξύστες.

Αυτά είναι τα 15 πιο γραφικά σοκάκια που βρίσκονται σε διάφορες γειτονιές του κόσμου και αποτελούν τη χαρά του τουρίστα και κυρίως του… φωτογράφου.

1. Aντίμπ, Γαλλία

2. Ζερέζ, Ισπανία

Εσείς γνωρίζετε τα «παλιά» ονόματα που είχαν οι περιοχές της Αθήνας;

3. Ιγκουίσμ, Γαλλία

4. Αλμπερομπέλο, Ιταλία

5. Γκούντα, Τουρκία

Θες να ταξιδεύεις και να πληρώνεσαι; Δες πως θα κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα!

6. Βενετία, Ιταλία

7. Ζιβερνύ, Γαλλία

8. Σαν Φρανσίσκο ΗΠΑ

9. Bόννη, Γερμανία

10. Oρβιέτο, Ιταλία

11. Εϊκον, Βοστώνη, ΗΠΑ

12. Φίσκαρκαρντ, Σουηδία

13. Φριγκλιάνα, Ισπανία

Σημαντικά νέα: Ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία που λειτούργησαν στην Αθήνα μετά την επανάσταση του 1821 θα λειτουργήσει ξανά!

14. Kαρταγκάνα, Κολομβία

15. Πλάκα, Αθήνα

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ