Άκρως ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό στην Κρήτη καθώς μετά τις 15 Μαΐου, οι πληρότητες σε αρκετά ξενοδοχεία θα αγγίξουν το 100%.

Για πρωτόγνωρη κατάσταση μετά από αρκετές δεκαετίες κάνει λόγο από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης.

Οι καλύτερες παραλίες σε κάθε γωνιά της Κρήτης

 

Την μεγάλη άφιξη τουριστών στο νησί επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», καθώς από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, η αύξηση ανέρχεται στο 30% και με τον μήνα Απρίλιο να αγγίζει το 50%. Αξίζει να σημειωθεί πως από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, αφίχθησαν 30.000 επιπλέον επιβάτες από πτήσεις εξωτερικού, σε σύγκριση με πέρυσι.

Από βδομάδα, δυναμικά στο τουριστικό χάρτη μπαίνουν και οι Ρώσοι ταξιδιώτες, καθώς η αύξηση αγγίζει το 15% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ άλλοι αγαπημένοι προορισμοί των Ρώσων είναι η Χαλκιδική, η Ρόδος, η Πελοπόννησος και η Κέρκυρα.

Διαβάστε ακόμα:  ITA Airways: Προσφέρει flat rate σε όλους τους επιβάτες που επηρεάζονται από τις αυριανές ακυρώσεις πτήσεων

Πέρα από τους Γερμανούς, Άγγλους και Γάλλους, δυναμική εμφάνιση στο νησί κάνουν Πολωνοί και Τσέχοι.

Την ίδια ώρα, ξενοδόχοι εκφράζουν την ικανοποίηση τους καθώς οι πληρότητες αναμένεται να αγγίξουν το 100% σε αρκετά ξενοδοχεία, μετά τις 15 Μαϊου.

Αυτή είναι η πιο ψαγμένη παραλία της Κρήτης! Μόνο οι ντόπιοι την ξέρουν

 

Μετά τις 25 του μηνός, 80 με 100 πτήσεις τσάρτερ θα καταφθάνουν καθημερινά στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου και με μεγάλες πληρότητες, οι οποίες αναμένεται να αγγίξουν το 90%.

Πηγή: airnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ