Όλοι ξέρουν τη Σαντορίνη για το απόκοσμο ηφαιστειακό τοπίο της, την αντίθεση των υπέροχων λευκών σπιτιών της με το μπλε του Αιγαίου, το πολυθρύλητο ηλιοβασίλεμα της Οίας και τα υπέροχα Φηρά.

Στις ομορφιές του νησιού, ωστόσο, περιλαμβάνεται κι ένα χωριό που αναμφίβολα αξίζει να συμπεριληφθεί στα «must» της Σαντορίνης. Σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από τα Φηρά είναι ο περίφημος Πύργος, η παλιά -έως το 1800- πρωτεύουσα του νησιού. Βρίσκεται στην ενδοχώρα του, στο ψηλότερο σημείο της Σαντορίνης, στον Προφήτη Ηλία.

Μοναδική προσφορά! Τώρα, αεροπορικά εισιτήρια για Μύκονο και Σαντορίνη από 19,90, μόνο στο travelstyle.gr

Στο κέντρο του Πύργου βρίσκεται το μεσαιωνικό κάστρο με τα σπίτια αμφιθεατρικά χτισμένα γύρω του. Συνδυάζει τα χαρακτηριστικά της εποχής της ενετοκρατίας, με διάσπαρτες εκκλησίες, αρχοντικά αλλά και χωριατόσπιτα κι έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο. Το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία είναι μια από τις παλαιότερες εκκλησίες της Σαντορίνης και η ανοικοδόμησή του τοποθετείται χρονικά στον 10ο αιώνα.

Διαβάστε ακόμα:
Το πιο πολύχρωμο χωριό της Ελλάδας: Ένας πρότυπος παραδοσιακός οικισμός, γεμάτος χρώμα και σπίτια αναπαλαιωμένα με τέχνη και μεράκι

Όλο το χωριό είναι μια πρόκληση για τον επισκέπτη, που έχει την ευκαιρία να ανέβει στο κάστρο, να περιηγηθεί στα σοκάκια με το ξεχωριστό «χρώμα» και να απολαύσει το περίφημο σαντορινιό ηλιοβασίλεμα, κι ας μην είναι στην Οία.

Ξεχάστε το ηλιοβασίλεμα κι ελάτε να γνωρίσουμε τις καλύτερες παραλίες της Σαντορίνης!

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΥΡΓΟΣ

 

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΥΡΓΟΣ

 

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΥΡΓΟΣ

 

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΥΡΓΟΣ

 

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΥΡΓΟΣ

 

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΥΡΓΟΣ

Πηγή: newsbeast.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ