Η θέα του κόβει την ανάσα µε το απαράµιλλο φυσικό κάλλος του! Ο λόγος για το µεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Κροατίας και ένα από τα παλαιότερα της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

plitviceΤο Εθνικό Πάρκο Λιµνών του Πλίτβιτσε ιδρύθηκε το 1949, ενώ από το 1979 συγκαταλέγεται στα Μνηµεία Παγκόσµιας Κληρονοµιάς της UNESCO.

plitviceΔεσπόζει στην κεντρική Κροατία, κοντά στα σύνορα µε τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (περίπου στο µέσον της απόστασης Ζάγκρεµπ-Ζαντάρ) και πιο συγκεκριµένα στο οροπέδιο Πλίτβιτσε, που περιβάλλεται από τα βουνά των Δειναρικών Άλπεων – το Πλιεσέβιτσα, το Μάλα Καπέλα και το Μέντβεντακ.

Δείτε το πιο διάσημο νησί της Κροατίας με άρωμα Ελλάδας (photo)

Η ιδιοµορφία του πάρκου έγκειται στις 16 λίµνες που συγκοινωνούν και συνδέονται µε µια σειρά καταρρακτών, αλλά και στις πολλές σπηλιές, που δηµιουργήθηκαν λόγω αποσάθρωσης του ασβεστόλιθου.

Δείτε το πιο διάσημο νησί της Κροατίας με άρωμα Ελλάδας (photo)

plitvice lake 3Πώς να πάτε: Από Αθήνα αεροπορικώς για Ζάγκρεµπ µε Air Serbia (www.airserbia.com) µέσω Βελιγραδίου, από €244 µε επιστροφή. Από το Ζάγκρεµπ προς το εθνικό πάρκο µπορείτε να µεταφερθείτε µε λεωφορείο (διάρκεια 9 ώρες & 5΄), από €37.

Διαβάστε ακόμα:
Αλσατία: Τα καρτποσταλικά χωριουδάκια της είναι... έρωτας με την πρώτη ματιά!

Το Εθνικό Πάρκο Λιµνών στη Κροατία είναι ένας "θησαυρός"της φύσης με υπέροχα νερά και εντυπωσιακά τοπία!!!(photo)

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ