To Po’ Boys BBQ, το pop-up street food truck της Αθήνας, που αγαπήσαμε πριν αρκετό καιρό… απέκτησε επιτέλους στο δικό του χώρο και άλλαξε τις μέρες και τις νύχτες μας με τις νοστιμιές που ετοιμάζει!

Γεννήθηκε από το Mama Roux και την προσπάθεια του chef Βασίλη Σπόρου και του ιδιοκτήτη John Higgins να γνωρίσουν το αυθεντικό Southern BBQ και τα σιγοκαπνιστά κρέατα στο Αθηναϊκό κοινό.

Το ντεμπούτο του έγινε στα πλαίσια του Athens Food Market, κατασκήνωσε στην πλατεία Κοτζιά για δύο εβδομάδες, ενώ έκανε την εμφάνισή του και σε άλλα φεστιβάλ! Εκεί οι ουρές… ήταν μεγάλες, έτσι αποφάσισαν να πάρουν την μεγάλη απόφαση και να “τσικνίσουν” όλο το Ψυρρή με αυτά που θα ετοίμαζαν στην κουζίνα τους!

Γιατί Po’ Boys;
Το 1929 στη Νέα Ορλεάνη έγινε μια μεγάλη απεργία στα τραμ. Τότε τα εστιατόρια τάιζαν τους απεργούς με σάντουιτς και τους φώναζαν “poor boys”, δηλαδή «φτωχόπαιδα». Στη διάλεκτο του αμερικάνικου νότου το “Poor Boy” έγινε “Po’ boy” και ταυτίστηκε με τα σάντουιτς των απεργών. Και εδώ αυτό κάνουν, δεν ταΐζουν βέβαια τους απεργούς, αλλά τους πεινασμένους Αθηναίους!

Ο χώρος…
Πέρα από τις δελεαστικές μυρωδιές που αναδύονται από την κουζίνα… μόλις πατήσετε το πόδι σας στο εστιατόριο θα το λατρέψετε για την αισθητική του και την όμορφη ατμόσφαιρά του. Γύρω από το μαγαζί υπάρχουν μεγάλες τζαμαρίες που σου επιτρέπουν να χαζεύεις την περατζάδα και εντός μια σπιτίσια ατμόσφαιρα με το γκρίζο μωσαικό της δεκαετίας του 60 να σου θυμίζει άλλες εποχές και τους πράσινους τοίχους με τις φωτογραφίες και τις bronze καρέκλες να σε δελεάζουν να καθίσεις για φαγητό. Φυσικά η ανοιχτή κουζίνα με το ασπροκόκκινο μενού από πάνω να σε ενημερώνει για τα καλούδια της, αποτελεί και το βασικό συστατικό της διακόσμησης του χώρου αλλά και ο βασικός λόγος να το επισκεφτείτε!

Διαβάστε ακόμα:  Μάνη: Το εντυπωσιακό πέτρινο ξενοδοχείο που αγγίζει το απόλυτο 10 & έχει συγκλονιστική θέα - Από τον Τάσο Δούση

Η κουζίνα… 
Ο κατάλογος χωρίζεται σε sandwich και burgers (σερβίρονται με πατατοσαλάτα ή φρεσκοτηγανισμένες πατάτες), συνοδευτικά και σαλάτες για τη μέση, μερίδες και γλυκά. Εδώ τα κρέατα δεν είναι ψημένα στη σχάρα, αλλά καπνίζονται σε σταθερή θερμοκρασία στους 120°C και δεν έχουν σχέση με οτιδήποτε έχεις φάει έως σήμερα… Σκεφτείτε ένα κρέας μπορεί να χρειαστεί και 12 ώρες για να ψηθεί, έτσι είναι μαλακό, νόστιμο και αρωματικό. Όσο για την απαραίτητη συνοδεία θα βρείτε πάνω από 35 μπίρες, αποκλειστικά από ελληνικές μικροζυθοποιίες για να σας δροσίσουν!


Must taste: Το τραγανό Buttermilk Fried Chicken Burger και το Brisket Burger!

TIP: Αν θέλετε να πάρετε μια.. γεύση, επισκεφτείτε το στις 21/4 όπου κάνει εγκαίνια για να γευτείτε όλες τι νοστιμιές του, κάτω από τους ήχους live μουσικής!

Info: PΟ’ Boys BBQ. Δευτ.-Πεμ. 17:00-01:00. Παρ., Σαβ., Κυρ. 12:00-01:00. Αγαθάρχου 12 Λεπενιώτου, Ψυρρή, Τ. 210 3234672.

Facebook page

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ