Μια σουρεαλιστική πόλη που, για κάποιο λόγο, κανείς δεν επισκέπτεται! Η Google αναφέρει Λονδίνο έχει μέγεθος 1.572 τ.χλμ και η Naypyidaw, η πρωτεύουσα της Βιρμανίας (σημερινή Μιανμάρ), έχει μέγεθος 7.054 τ.χλμ.

Αυτό την κάνει περίπου 4 φορές μεγαλύτερη από την βρετανική πρωτεύουσα. Όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία, όμως, το Λονδίνο έχει περίπου 9 εκατομμύρια κατοίκους και η Naypyidaw…924,608.

15 πράγματα που αποκλείεται να γνωρίζεις για το Λονδίνο! (photos)

- Advertisement -

Πώς γίνεται να συμβαίνει αυτό σε μια τόσο τερατώδη πόλη

Η Naypyidaw (που σημαίνει «ο θρόνος του Βασιλιά») έγινε η πρωτεύουσα της Μιανμάρ το 2005 από το στρατιωτικό καθεστώς που κυβερνούσε τότε.

Η ανοικοδόμηση της λέγεται πως κόστισε 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι ηγέτες, όμως, σκόπευαν να την επεκτείνουν κι άλλο.

Η πόλη περιλαμβάνει αυτοκινητόδρομους με 20 λωρίδες, τεράστιες πλατείες, «αξιόπιστη» παροχή ηλεκτρικού, εστιατόρια και καφέ αλλά και ελεύθερο wifi. Όμως, κανείς δεν πηγαίνει.

Διαβάστε ακόμα:  Οι καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ζει κανείς - Ποια είναι η θέση της Αθήνας

7 κοντινοί & low budget προορισμοί για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς! (photos)

Σε σχετικό ρεπορτάζ που πραγματοποίησε η Guardian , την χαρακτήρισε μια σουρεαλιστική πόλη όπου όλα έχουν τεράστιο μέγεθος: οι δρόμοι, τα κτήρια.

Οι φήμες, μάλιστα, λένε πως οι δρόμοι έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να προσγειωθεί ακόμη και αεροπλάνο σε περίπτωση αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Τεράστια διάκριση για την Ελλάδα! Η παραλία με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο βρίσκεται στην χώρα μας!

Το παράδοξο είναι πως, παρότι η πόλη είναι άδεια,  οι οδοκαθαριστές είναι καθημερινά εκεί και την καθαρίζουν με τις ώρες. Το ίδιο ισχύει και για τους εργάτες που μεταφέρουν υνεχώς τούβλα, αφού η επέκταση της πόλης συνεχίζεται.

Τα 15 πιο παράξενα ξενοδοχεία όλου του κόσμου! Το 2ο βρίσκεται στην Ελλάδα! (photos)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ