Πρόσφατα ανακοινώθηκαν οι βραβεύσεις ακτών και μαρίνων σε χώρες του κόσμου και ανάμεσά τους η Ελλάδα. Το βραβείο δίνεται από το 1987 σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης.

Η διάρκειά της είναι ενός έτους και αυστηρή προϋπόθεση είναι η ποιότητα των υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Το βραβείο ονομάζεται Γαλάζια Σημαία και με αυτόν τον τρόπο γνωρίζουμε άμεσα το αν η παραλία πληρεί τις προϋποθέσεις για κολύμπι και άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες.

Το «άγνωστο» νησί του Αιγαίου… με τις απίστευτες παραλίες και τους 20 κατοίκους! (photos)

Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια (38 για τις μαρίνες και 51 κριτήρια για τα σκάφη), τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Διαβάστε ακόμα:
5+1 κοντινοί προορισμοί στην Αθήνα για τις πρώτες ανοιξιάτικες εκδρομές μετά το lockdown!

Το ιδανικό νησί στην Ελλάδα για όσους αναζητούν εναλλακτικές και ήρεμες διακοπές (photos)

Σύμφωνα με το πρόγραμμα Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος Γαλάζια Σημαία και τον οργανισμό  Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), στην Ελλάδα πρώτη αναδείχθηκε με 89 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.687 ακτές, 679 μαρίνες και 55 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

Ποιες από τις παραλίες της Ελλάδας πήραν τελικά την Γαλάζια Σημαία;Ποιες από τις παραλίες της Ελλάδας πήραν τελικά την Γαλάζια Σημαία;Ποιες από τις παραλίες της Ελλάδας πήραν τελικά την Γαλάζια Σημαία;Ποιες από τις παραλίες της Ελλάδας πήραν τελικά την Γαλάζια Σημαία;Ποιες από τις παραλίες της Ελλάδας πήραν τελικά την Γαλάζια Σημαία;Ποιες από τις παραλίες της Ελλάδας πήραν τελικά την Γαλάζια Σημαία;Ποιες από τις παραλίες της Ελλάδας πήραν τελικά την Γαλάζια Σημαία;

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ