Υπάρχει μια παραλιακή πόλη στη Κροατία η οποία θυμίζει θα λέγαμε αρκετά την Ελλάδα! Οι δαντελωτές της παραλίες και τα ιστορικά μνημεία ,καθώς και το μεσογειακό της κλίμα την καθιστούν ξεχωριστή!

- Advertisement -

Μάλιστα, αποτελεί το ιστορικό κέντρο της Δαλματίας και την έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής.Χτισμένη σε μια χερσόνησο η παλιά πόλη περιβάλλεται από τείχος και αρκετά μνημεία της έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.

Όσιγιεκ: Σούπερ λόγοι για να επισκεφθείτε αυτή τη πανέμορφη πόλη της Κροατίας

Η εκκλησία του αγίου Δονάτου είναι ένα επιβλητικό κτίσμα σε σχήμα ροτόντας, κτισμένο τον 9ο αιώνα. Είναι αφιερωμένη στον Donat έναν Ιρλανδό επίσκοπο Δαλματίας και διπλωμάτη του Ζαντάρ.

Ταξίδι στο Ζάγκρεμπ: Πού θα πάτε και τι θα δείτε στην πρωτεύουσα της Κροατίας

Σαντορίνη: Ένας πλήρης οδηγός για τις διακοπές σας

Το Ζαντάρ της Κροατίας θυμίζει ελληνικό νησί

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες στους δρόμους της παλιάς πόλης. Είναι χτισμένη πάνω σε ρωμαϊκά ερείπια και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιείται εκεί φεστιβάλ κλασικής μουσικής.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς και τον καθεδρικό ναό της πόλης με το επιβλητικό καμπαναριό, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Αγία Αναστασία.

Το…παγωμένο εθνικό πάρκο λιμνών του Πλίτβιτσε στη Κροατία!

Ο ιστορικός δρόμος Siroka οδηγεί στην πλατεία λαού (Narodni trg), η οποία αποτελεί και τη «ψυχή» της πόλης. Εκεί βρίσκεται το ρολόι και το κτίριο Gradska loža, με τα τεράστια πλαϊνά παράθυρα, που χρονολογείται από το 1300.

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα μουσεία της πόλης όπως το μοναδικό μουσείο με την ιστορία του γυαλιού.

Το μουσικό όργανο του Ζαντάρ του Nikola Bašić πρόκειται για μια κατασκευή στο βόρειο ανατολικό άκρο της χερσονήσου. Το κούφιο κατασκεύασμα επιτρέπει στα θαλάσσια νερά να εισέρχονται μέσα του δημιουργώντας απόκοσμους και ιδιαίτερους ήχους.

Νάξος: 40 προτάσεις και αξιοθέατα μαζί με παραλίες

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ