Η φιλόξενη πόλη των Γρεβενών στη Δυτική Μακεδονία είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού Γρεβενών και από το Νοέμβριο του 2007 ανακηρύχθηκαν επίσημα «Πόλη των Μανιταριών».

Μάλιστα, στο νομό φύονται πάνω από 1.300 είδη μανιταριών και στα Γρεβενά θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε άγρια μανιτάρια ή καλλιέργειας, αποξηραμένα ή σε σκόνη, λικέρ μανιταριού, σάλτσες μανιταριών, μανιταρόπιτες και μανιταρόσουπες.

Συνδυάστε την απόλαυση των παραδοσιακών γεύσεων με ρομαντικές βόλτες στην πόλη, που σήμερα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ορεινούς πόλους έλξης πόλους έλξης τουριστών, κυρίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

- Advertisement -

Θέλετε να κάνετε μια ρομαντική εξόρμηση με το ταίρι σας; Αυτοί είναι οι ιδανικοί προορισμοί στην Ελλάδα!

Περιηγηθείτε ξεκινώντας από τις δύο κεντρικές πλατείες, Ελευθερίας (Ρολογιού) και Αιμιλιανού. Στην πρώτη δεσπόζει ο πέτρινος πύργος του ρολογιού, έμβλημα της πόλης, ενώ στη δεύτερη χτυπά η καρδιά της διασκέδασης.

Επισκεφθείτε το μοντέρνο κτήριο της Δημοτικής Κεντρικής Βιβλιοθήκης δίπλα στο ποτάμι για να μελετήσετε ιστορικά ντοκουμέντα της περιοχής, αλλά και το Μύλο Μπούσιου, έναν αναστηλωμένο παλιό αλευρόμυλο.

Αξίζει να δείτε το Δημοτικό Μουσείο, όπου φυλάσσονται απολιθωμένα οστά ελέφαντα και άγριου βοδιού, καθώς και λαογραφικά εκθέματα και τη Μητρόπολη, όπου φιλοξενείται και το Εκκλησιαστικό Μουσείο.

Το BBC εξυμνεί την πιο παράξενη πόλη της Ελλάδας. Δείτε ποια είναι αυτή!

Επιστρέψτε στα Γρεβενά τον Αύγουστο, όταν οι «μανιταρόφιλοι» της Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν την «Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού» στις όχθες του ποταμού Βενέτικου.

Ιδανική εποχή να επισκεφθείτε την πόλη είναι επίσης και το Φεβρουάριο για να συμμετάσχετε στα περίφημα Ανακατωσάρια, τις αποκριάτικες εκδηλώσεις της πόλης με έντονο παραδοσιακό χρώμα.

Η μαγευτική διαδρομή στον ποταμό Αγγίτη!

Αν έχετε χρόνο για κοντινές εξορμήσεις, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα Μαστοροχώρια, ένα υπέροχο παραδοσιακό συγκρότημα 25 χωριών με περίτεχνα πέτρινα κτίσματα και τοξωτά γεφύρια.

Ανακαλύψτε τις ομορφιές της γύρω περιοχής, κάνοντας εκδρομές στον Εθνικό Δρυμό Πίνδου ( Βάλια Κάλντα ), αθλητικές δραστηριότητες στον Αλιάκμονα και στον παραπόταμό του Βενέτικο, θαυμάζοντας πέτρινα γεφύρια-διατηρητέα μνημεία και παραδοσιακά χωριά, καθώς και με μια επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς με τα μοναδικά στον κόσμο παλαιοντολογικά ευρήματα.

Ορεινή Αρκαδία: Ένας μαγικός κόσμος περιμένει να τον εξερευνήσετε!

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ