Εδώ κι έναν χρόνο περίπου, ο πεζόδρομος «Παλαιών Μαστόρων» έχει γεμίσει χρώμα.

Ο συγκεκριμένος πεζόδρομος που βρίσκεται πίσω από το ξενοδοχείο «Άρνη» και ούτως ή άλλως χαρακτηρίζεται από γραφικότητα ομόρφυνε ακόμη πιο πολύ χάρη στην πρωτότυπη ιδέα κάποιων καταστηματαρχών. Με προσωπική τους πρωτοβουλία και έξοδα και μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες τοποθετήθηκαν κατά μήκος του πεζόδρομου αιωρούμενες ομπρέλες διαφόρων χρωμάτων που το βράδυ φωτίζονται και έχουν εντυπωσιάσει τους περαστικούς.

Δείτε γιατί η Καρδίτσα είναι παράδειγμα προς μίμηση για την υπόλοιπη χώρα

Η ομπρέλα είναι ένα σύμβολο προστασίας είναι όμως και πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης. Όλοι περπατώντας στην παραλία της Θεσσαλονίκης έχουμε θαυμάσει το γλυπτό «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου που βρίσκεται εκεί από το 1997, όταν η πόλη ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Ωστόσο, η εικόνα που αντικρίσαμε στην πόλη της Καρδίτσας παραπέμπει σε μια ιδέα που ξεκίνησε από την πόλη Águeda της Πορτογαλίας. Κάθε Ιούλιο εδώ και τρία χρόνια συνηθίζεται -ως μέρος ενός «art festival» – να κρεμιούνται εκατοντάδες ομπρέλες στους δρόμους της πόλης, δημιουργώντας παράλληλα σκιά, αλλά και ένα εντυπωσιακό θέαμα που έχει κάνει την περιοχή παγκοσμίως γνωστή.

Επαινούμε την πρωτότυπη ιδέα που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας, καθώς περνώντας από εκεί μας «φτιάχνει» τη διάθεση και ευχαριστούμε όσους είχαν την ιδέα και όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της!

15 Ελληνικά νησιά υπόσχονται διακοπές μακριά από τα αδάμαστα πλήθη! Συγκλονιστικές παραλίες & γραφικά σοκάκια…

Καρδίτσα-Ομπρέλες (2)

Καρδίτσα-Ομπρέλες (3)

Καρδίτσα-Ομπρέλες (4)

Καρδίτσα-Ομπρέλες (5)

Προηγούμενο άρθροΤο απίστευτο αντικείμενο που δεν λείπει ποτέ από τη βαλίτσα του μετρ των ταξιδιών και της γαστρονομίας, Άντονι Μπουρντέν
Επόμενο άρθροΣτην Ελλάδα ένα από τα σπουδαιότερα εθνικά πάρκα της Ευρώπης (Photos)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ