Λένε πως οι μεγάλες προσδοκίες γεννούν μεγάλες απογοητεύσεις. Το ρητό τούτη τη φορά δεν επιβεβαιώθηκε. Έπειτα από μια μαγευτική, παραθαλάσσια διαδρομή μικρότερη των 30 χλμ., βρέθηκα αντιμέτωπος με την απόλυτη χολιγουντιανή ομορφιά, την προβλήτα του Portofino.

portofino_harbour

Κίτρινα, πορτοκαλί, ροζ και σομόν σπίτια κυκλώνουν το φυσικό λιμάνι του Portus Delphini (έτσι ονομαζόταν παλαιότερα χάρη στα πολλά δελφίνια που ζούσαν στον κόλπο).

dsc09822

Μπροστά τους, μέσα στα γαλαζοπράσινα, διάφανα νερά σαν διακοσμητικά στοιχεία είναι αραγμένα δεκάδες υπερπολυτελή σκάφη, κρύβοντας ενίοτε τις παραδοσιακές βάρκες των ψαράδων.

Από πίσω τους εκτείνεται ένας καταπράσινος λόφος, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται το (απλησίαστο οικονομικά για πολλούς) ξενοδοχείο Splendido.

portofino

Μολονότι το Portofino έχει σχεδιαστεί για τις ιδανικές διακοπές των πλουσίων, κάτι το οποίο μαρτυρούν όλα τα μαγαζιά των διεθνών οίκων μόδας και οι αμέτρητες Ferrari που συναντάς στα δημόσια (πανάκριβα) πάρκιγκ, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις, χωρίς να νιώθεις μειονεκτικά, όπως για παράδειγμα να επισκεφθείς το Castello Brown, αριστερά του λιμανιού ή απλώς να περιπλανηθείς μέσα στα γοητευτικά σοκάκια.

2445461926_9ba41fa005

Η πιο όμορφη στιγμή της ημέρας -γιατί το βράδυ, εκτός από ρομαντικό δείπνο υπό το φως των κεριών δίπλα στη θάλασσα, δεν προσφέρει άλλες επιλογές- είναι λίγο πριν πέσει ο ήλιος.

img_6352

Να κάθεσαι αμίλητος σε ένα από τα παγκάκια της προβλήτας και να παρακολουθείς το Θεό να παίρνει την παλέτα του και να χρησιμοποιεί για καμβά τη θάλασσα.

Οι πιο τολμηροί έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν το βυθό και να αναζητήσουν το άγαλμα του «Χριστού της Αβύσσου» (προστατεύει τους ντόπιους) στο καταδυτικό κέντρο της περιοχής.

portofino3

Για μπάνιο, αν δεν έχεις yacht για να βουτάς ανενόχλητος απευθείας στο νερό, θα ήταν προτιμότερο να επιλέξεις τη Santa Margherita (ανήκει κι αυτή μαζί με το Rapallo στο Πάρκο Φυσικής Προστασίας του Portofino),  καθώς η παραλία εδώ  είναι πολύ στενή και συνήθως επικρατεί το αδιαχώρητο.

2021911107_728a72149c

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ