Τα μακρινά ταξίδια συνήθως μας επιφυλάσσουν ξεχωριστές εμπειρίες. Για να τις ζήσουμε, όμως, πρέπει πρώτα να συνέλθουμε από το jet lag που μας προκαλούν οι πολύωρες πτήσεις.

- Advertisement -

Ποιοι πιο κατάλληλοι να δώσουν συμβουλές επ’ αυτού, από τις αεροσυνοδούς που ταξιδεύουν συνεχώς σε Αμερική και Ασία; Ιδού οι συμβουλές τους, σύμφωνα με το thillist.com.

Πόδια ψηλά
Μόλις φτάσετε στον προορισμό σας ή επιστρέψετε από ένα μεγάλο ταξίδι, ξαπλώστε κάθετα μπροστά από ένα τοίχο, σηκώστε τα πόδια σας και ακουμπήστε τα σε αυτόν για 5-10 λεπτά. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε το πρήξιμο στα πόδια και τους αστραγάλους.

To Ελληνικό χωριό που ζητάει απόσχιση! Και δεν φαντάζεστε το λόγο

Μείνετε ξύπνιοι
Προσπαθήστε να μην κοιμηθείτε μετά το ταξίδι σας, αλλά να μείνετε ξύπνιοι μέχρι την ώρα που θα βραδιάσει στον τόπο προορισμού σας. Έτσι θα δώσετε στον οργανισμό σας την ευκαιρία να προσαρμοστεί στην τοπική ώρα και να βρει το ρυθμό. Αν δεν αντέχετε, κοιμηθείτε, αλλά όχι περισσότερο από 1 ώρα.

Ύδρα οδηγός: Τα καλύτερα αξιοθέατα, παραλίες, ξενοδοχεία, φαγητό

Μην το παρακάνετε στον ύπνο
Όταν έρθει η ώρα να κοιμηθείτε, μην πέσετε σε λήθαργο 18 ωρών, γιατί έτσι θα πάει χαμένη η προσπάθειά σας να μείνετε ξύπνιοι νωρίτερα. Βάλτε ξυπνητήρι μια φυσιολογική ώρα και κανονίστε να βρίσκεστε κάπου το πρωί, έτσι ώστε να μην έχετε περιθώριο να παρασυρθείτε.

Καταναλώστε υδατάνθρακες
Σε ένα υπερατλαντικό ταξίδι, αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να καταναλώσει υδατάνθρακες, καθώς φαίνεται ότι τα αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης, βοηθούν τον οργανισμό να προσαρμοστεί στο νέο σας πρόγραμμα. Ρίξτε το έξω με μερικά ντόνατ και λίγη πίτσα και απολαύστε το.

Απίστευτες εικόνες από το πολικό ψύχος σε ΗΠΑ και Καναδά (pics)

Ασκηθείτε
Ίσως μοιάζει ακατόρθωτο, αλλά η άσκηση μόλις φτάσετε στον τόπο προορισμού, θα σας βοηθήσει να γλιτώσετε το πρήξιμο. Ακόμη και μερικά λεπτά γιόγκα στο δωμάτιό σας, θα αυξήσουν την εγρήγορσή, σας και θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε τον κύκλο ύπνου.

Καλοκαίρι 2020: Ο Τάσος Δούσης για φέτος "ψηφίζει" Αθήνα με 15 κρυφές παραλίες και 4 εναλλακτικά νησιά στις Κυκλάδες

Πηγαίνετε μια βόλτα
Για να ξυπνήσετε τον εγκέφαλό σας και να αφήσετε το φρέσκο οξυγόνο να κυκλοφορήσει στον οργανισμό, κάντε μια βόλτα στο δροσερό αέρα, ακόμη κι αν σημαίνει να περπατήσετε λίγο έξω από το ξενοδοχείο σας.

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ