Το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό σκάφος στον κόσμο κατασχέθηκε στο Γιβραλτάρ, επειδή ο δισεκατομμυριούχος Ρώσος ιδιοκτήτης του οφείλει 15,3 εκατ. ευρώ στο ναυπηγείο.

Το Λιμεναρχείο του Γιβραλτάρ κατάσχεσε το αξίας 400 εκατ. ευρώ «Sailing Yacht A» ενώ αυτό ταξίδευε προκειμένου να παραδοθεί στον βιομήχανο Αντρέι Μελνιτσένκο, μετά από αγωγή που έκανε η γερμανική εταιρεία που κατασκεύασε το σκάφος, η Nobiskrug.

Σεξ και κλοπές στον αέρα! Αεροσυνοδοί αποκαλύπτουν τις… αμαρτίες τους την ώρα του καθήκοντός

Αποτέλεσμα εικόνας για Sailing Yacht A»

Το μήκους 143 μ. «Sailing Yacht A», καταχωρημένο στις Βερμούδες, έχει τρία κατάρτια που ξεπερνούν σε ύψος το Μπιγκ Μπεν, το μήκος του ξεπερνά 13 λεωφορεία, έχει ελικοδρόμιο, πισίνα και σημείο υποβρύχιας παρατήρησης. Για να λειτουργήσει απαιτείται πλήρωμα 54 ατόμων και έχει οχτώ καταστρώματα. Το σχεδίασε ο διάσημος στον τομέα Φίλιπ Σταρκ.

Οι λαξευμένες ορθόδοξες εκκλησίες της Αιθιοπίας πάνω στα βουνά (Photos)

Το σκάφος σάλπαρε από το ναυπηγείο του Κίελου πριν από δύο εβδομάδες, για να γίνουν οι τελευταίες δοκιμές στη θάλασσα, πριν παραδοθεί στον Μελνιτσένκο. Ομως, δύο αξιωματούχου από το Γιβραλτάρ πήραν τον έλεγχό του και πλέον είναι αγκυροβολημένο εκεί.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, γράφει ο Guardian, η Nobiskrug διεκδικεί 9,8 εκατ. ευρώ, που εκκρεμούν ως πληρωμή, αλλά και 5,5 εκατ. ευρώ για υπεργολάβους και τόκους. Η μήνυση έχει γίνει σε βάρος της Valla Yachts Ltd, την εταιρεία στις Βερμούδες, στην οποία έχει καταχωρηθεί το σκάφος.

Απλά δείτε το!!!Το eco friendly σπίτι που… ‘ακολουθεί τον ήλιο’!Απίστευτες φωτογραφίες!

Ο εκπρόσωπος του Μελνιτσένκο, ο οποίος διαχειρίζεται περιουσία 13,2 δισ. δολαρίων, δήλωσε ότι η απόφαση της ναυπηγικής εταιρείας να προσφύγει στη δικαιοσύνη, προκειμένου να κατασχεθεί το σκάφος, «προκαλεί έκπληξη για μία εταιρεία τους μεγέθους της Nobiskrug».

«Σε ένα πρότζεκτ τέτοιου μεγέθους, υπάρχουν μερικές φορές εξέχοντα ζητήματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου κροίσου, μιλώντας στο YachtHarbour.com. «Υποθέσαμε ότι το ζήτημα προχωρούσε σε επίλυση, καθώς η Nobiskrug παρέδωσε στην ομάδα του ιδιοκτήτη το γιοτ στις 5 Φεβρουαρίου, προκειμένου να γίνουν περαιτέρω εργασίες στην Ισπανία. Τα χρήματα καταβλήθηκαν από τον ιδιοκτήτη την επόμενη ημέρα, μέσω δεσμευμένου λογαριασμού εν αναμονή των συζητήσεων για την επίλυση του θέματος. Ολα τα χρήματα που διεκδικούνται είναι σε διαδικασία διαιτησίας και καταλαβαίνουμε ότι τέτοιες διαφορές υπάγονται σε διαιτησία στα βρετανικά δικαστήρια», πρόσθεσε.

Αργότερα ο ίδιος δήλωσε ότι ένα «τεχνικό πρόβλημα», επιλύεται, ότι το σκάφος θα αποδεσμευθεί σε λίγες ημέρες και πως το «δυσάρεστο επεισόδιο» θα λήξε

πηγή:iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ