Τρίκαλα: Πού θα φάτε το καλύτερο παραδοσιακό φαγητό!

Έπειτα από μία πολύ όμορφη απόδραση της ομάδας μας στα Τρίκαλα, σας παρουσιάζουμε παρακάτω τα καλύτερα μέρη στο κέντρο της πόλης όπου μπορείτε να γευτείτε παραδοσιακό ελληνικό φαγητό.

Ουζερί-Μεζεδοπωλείο «ο Βασίλης»

Τριάντα χρόνια συµπληρώνει φέτος το δημοφιλές ουζερί της πόλης και εν όψει γενεθλίων ανανεώθηκε! Από το 1988 που πρωτοάνοιξε η οικογενειακή αυτή επιχείρηση, επέκτεινε και ανακαίνισε τον χώρο για 2η φόρα, εξέλιξε το μενού, η δεύτερη γενιά «πήρε τα ηνία», αλλά η ποιότητα, η γεύση, η φιλοσοφία, η ευγένεια και η φιλοξενία παραμένουν πάντα σταθερά στην κορυφή, γεγονός που έκανε το μαγαζί, στέκι και το καθιέρωσε στην προτίμηση των ντόπιων. Εδώ απολαμβάνουμε ολόφρεσκους, χειροποίητους μεζέδες σαν να βγήκαν από την κουζίνα της μαμάς, συνοδεία εξαιρετικών αποσταγμάτων, εκλεκτά φρέσκα ψάρια και θαλασσινά καλομαγειρεμένα µε μεράκι και γνώση, μαγειρευτά (4-5 διαφορετικές προτάσεις καθημερινά) αλλά και κρεατονοστιμιές (must taste το μπιφτέκι και το χοιρινό κοντοσούβλι), γιατί το τσίπουρο µε το κρέας, είναι άριστος συνδυασμός!

Δείτε επίσης: Food & Travel: Μια γευστική…αποκάλυψη λίγο έξω από τα Τρίκαλα!

Highlights
• Ο περιζήτητος μεζές που φτιάχνεται στο μαγαζί όλα αυτά τα χρόνια, κάθε μέρα, οι αρνίσιες γλώσσες.
• Η μεγάλη ποικιλία σε τσίπουρα & ούζα µε περισσότερες από 40 ετικέτες ενώ ξεχωρίζει και το τσίπουρο δική τους παραγωγής.
• Αναλαμβάνει διαφόρων ειδών εκδηλώσεις

Ωράριο: Καθημερινά 11:00 – 01:00 (η κουζίνα)
Διεύθυνση: Βύρωνος 21, Τ. 24310 70428
FB: Ουζερί ” Ο Βασίλης “

Κατώγι

Σε ένα διαμπερές, ψηλοτάβανο επιβλητικό κτήριο του 1900 στα Μανάβικα και µε τραπεζάκια στον πεζόδρομο θα συναντήσετε ένα διαχρονικό στέκι για καλό φαγητό, το Κατώγι. Εδώ και 15 χρόνια σερβίρει στους επισκέπτες του, εκλεκτή ελληνική κουζίνα, τοπικές γεύσεις, ψητά της ώρας, πληθωρικές σαλάτες και χειροποίητα ορεκτικά, όλα καλομαγειρεμένα µε έμφαση στη γεύση και την ποιότητα. Το μενού συµπληρώνει εξαιρετικά το ντόπιο κρασί και το τσίπουρο!

Ωράριο: Καθημερινά 11:00 – 02:00
Διεύθυνση: Καραϊσκάκη 58 & Υψηλάντου, Μανάβικα, Τ. 24310 20150
FB: Ταβέρνα Κατώγι

Το Ρακαριό

Στην πιο upgrade πιάτσα της πόλης, στα Μανάβικα, το Ρακαριό είναι από τα must γευστικά στέκια. Στον όμορφο και περιποιημένο χώρο του, µε νότες παλιάς καλής ελληνικής εποχής σερβίρει ένα εκλεκτό μενού ελληνικών και παραδοσιακών γεύσεων ενώ δεν λείπουν και οι εξαίσιοι σπιτικοί μεζέδες, απαραίτητη συνοδεία για να απολαύσετε τσίπουρο από τη μεγάλη γκάμα επιλογών! Με αφετηρία τα αγνά και φρέσκα ντόπια υλικά, τη γνώση και το μεράκι για το καλό φαγητό θα δοκιμάσετε γεύσεις όπως ψητό γεμιστό καλαμάρι, μύδια σαγανάκι, τηγανιά χοιρινή λαδορίγανη και πολλά ακόμα.

Ωράριο: Καθημερινά 12:00 – 01:00 (η κουζίνα)
Διεύθυνση: Γρήγ. Πατριάρχου & Ερμού, Μανάβικα, Τ. 24310 22711
FB: Το Ρακαριό Ταβέρνα-Μεζεδοπωλείο Τρίκαλα

Πηγή: The gold book of Trikala

Avatar
Γεωργία Καλαντζή

travelstyle.gr Editor

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ