Είμαστε πολύ κοντά στις διακοπές των Χριστουγέννων και οι περισσότεροι έχουν ήδη αρχίζει να σκέφτονται πως θα περάσουν τις ημέρες των εορτών. Κάποιοι πιο προνοητικοί έχουν ήδη ξεκινήσει να αναζητούν τις χώρες που θέλουν να επισκεφθούν!

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους top προορισμούς για τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων, σύμφωνα με έρευνα της Skyscanner για τις αναζητήσεις πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου και αφορούν σε πτήσεις που αναχωρούν μεταξύ 20 και 31 Δεκεμβρίου 2017.

1. ΕΛΛΑΔΑ

Η πρώτη επιλογή Ελλήνων είναι η… Ελλάδα για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί προορισμοί στη χώρα μας που μπορούν να καλύψουν κάθε γούστο!

2. ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Γερμανία και συγκεκριμένα το Βερολίνο αποτελεί την δεύτερη επιλογή για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές των Ελλήνων. Με περισσότερες από 60 χριστουγεννιάτικες αγορές και πλήθος δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες, η αλήθεια είναι ότι η γερμανική μητρόπολη είναι από τις καλύτερες επιλογές.

3. ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελούσε πάντα ένα κορυφαίο προορισμό για τους Έλληνες και όχι μόνο. Φέτος, σύμφωνα με την κατάταξη της Skyscanner, η χώρα βρίσκεται στην τρίτη θέση. Αγαπημένος προορισμός το Λονδίνο με τους εντυπωσιακούς στολισμούς και την γιορτινή ατμόσφαιρα.

4. ΗΠΑ

Αν και όλο το χρόνο η Νέα Υόρκη είναι πανέμορφη, τα Χριστούγεννα η πόλη μεταμορφώνεται σε μία πόλη Χριστουγεννιάτικων θαυμάτων! Γι’ αυτό και βρίσκεται στην 4η θέση στη λίστα των Ελλήνων.

5. ΙΤΑΛΙΑ

Μιλάνο και Ρώμη είναι οι δύο προορισμοί που προσελκύουν αρκετούς Έλληνες όλο το χρόνο. Έτσι και τα Χριστούγεννα η πανέμορφες αυτές πόλεις που στολίζονται χριστουγεννιάτικα αποτελούν κορυφαία επιλογή των συμπατριωτών μας.

6. ΓΑΛΛΙΑ

Οι δρόμοι, τα πολυκαταστήματα, ακόμη και τα ωραιότερα μνημεία της χώρας είναι στολισμένα με χιλιάδες λαμπάκια την περίοδο των Χριστουγέννων.

7. ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Τις ημέρες των Χριστουγέννων, η ατμόσφαιρα στο Άμστερνταμ εμπλουτίζεται με χριστουγεννιάτικη διάθεση και αποτελεί έναν από τους top χριστουγεννιάτικους προορισμούς των Ελλήνων.

8. ΚΥΠΡΟΣ

Φυσικά η Κύπρος είναι ένας ακόμα κορυφαίος προορισμός για κάθε τύπο ταξιδιώτη τα Χριστούγεννα. Και επειδή οι παραδόσεις είναι ίδιες, όσοι περάσουν εκεί τις γιορτές θα νιώσουν σαν στο σπίτι τους!

9. ΑΥΣΤΡΙΑ

Έκπληξη προκαλεί η θέση που παίρνει η Βιέννη στην Χριστουγεννιάτικη λίστα των Ελλήνων. Αν και θεωρείται η απόλυτη “Πόλη των Χριστουγέννων” βρίσκεται στην 9η θέση.

10. ΤΣΕΧΙΑ

Βόλτες στις γραφικές πόλεις και αγορές που φημίζονται τόσο για την ποικιλία τους, όσο και για τις καλές τιμές τους. Τα Χριστούγεννα στην Τσεχία είναι… ονειρικά!

Προηγούμενο άρθροΣε 10 χρόνια θα κάνουμε ταξίδια με αεροπλάνα που λειτουργούν με… μπαταρία!
Επόμενο άρθροΗ British Airways ξεκινά απευθείας πτήσεις για την Κεφαλλονιά!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ