Πώς να τα «μπαλώσει» η αεροπορική εταιρεία «American Airlines» όταν το ηλεκτρονικό της σύστημα έδωσε από λάθος μαζικές άδειες σε πιλότους της τις ημέρες των Χριστουγέννων; 

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, χιλιάδες πιλότοι βρέθηκαν να έχουν πάρει άδεια, με αποτέλεσμα η μεγάλη αεροπορική εταιρεία να απειλεί να τινάξει στον αέρα πάνω από 15 χιλιάδες χριστουγεννιάτικες πτήσεις. Το πρόβλημα ισχύει από τις 17 έως τις 31 Δεκεμβρίου, όπως επισήμανε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ryanair: 100.000 θέσεις από 9.99€ για ταξίδια το Δεκέμβριο
«Εργαζόμαστε για την επίλυση του προβλήματος και ελπίζουμε να μη χρειαστεί να ακυρώσουμε πτήσεις κατά τη φετινή εορταστική περίοδο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία προκειμένου να ηρεμήσει τους πελάτες της. Πρόσθεσε επίσης ότι τουλάχιστον 15 χιλιάδες πτήσεις δεν έχουν επαρκές πλήρωμα.

Διαβάστε ακόμα:  Τραγωδία στη Γαλλία: 5 νεκροί από πτώση ιδιωτικού αεροσκάφους

Χριστούγεννα χωρίς... πιλότους για την American Airlines: Τους έδωσε μαζικές άδειες κατά λάθος!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ποσοστό των αδειούχων είναι αρκετό για να προκαλέσει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας αυτές τις ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσφέρει στους αδειούχους πιλότους ως αντάλλαγμα το 150% των αποδοχών τους προκειμένου να κάνουν Χριστούγεννα στο κόκπιτ

Τι συμβαίνει όταν κάποιος επιβάτης πεθάνει εν ώρα πτήσης;

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι αεροπορικές μετακινήσεις σε περιόδους εορτών και αργιών αποτελούν μια τεράστια πηγή εσόδων για τις εταιρείες του κλάδου.

Μόνο την «Ημέρα των Ευχαριστιών», πάνω από 28,5 εκατομμύρια Αμερικανοί ταξίδεψαν αεροπορικώς για να περάσουν τη γιορτή με τις οικογένειές τους.Ο αριθμός αυτός μεταφράζεται σε αύξηση 3% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Και σύμφωνα με τις προβλέψεις, η αύξηση για τα Χριστούγεννα αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη.

πηγή:protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ