Το Μαρόκο είναι μια πολύχρωμη χώρα, με μοντέρνες αλλά και μεσαιωνικές πόλεις, ψηλά βουνά αλλά και απέραντη έρημο και παραλίες, δαιδαλώδη παζάρια, αλλά και ήρεμες γωνιές. Ό, τι κι αν αναζητάτε, θα σας μαγέψει.

Eντυπωσιακά χρώματα, μυρωδάτες αγορές μπαχαρικών και μια… ορχήστρα αστικών ήχων: το Μαρόκο μπορεί να φαίνεται κάπως υπερβολικό αρχικά. Είναι όμως άκρως μαγευτικό και πρωτόγνωρα εξωτικό.

Παραμύθι από την Ανατολή…Ταξιδεύουμε στις πόλεις του Μαρόκου! (part 1)

Αποτέλεσμα εικόνας για balak maroko

Τα στενά δρομάκια στις αγορές (souk) του Μαρόκου, είναι γεμάτα μικροαπατεώνες, ζώα και μηχανόβιους. Γι’ αυτό μη χαλαρώνετε και πολύ όταν βρίσκεστε εκεί…

Αποτέλεσμα εικόνας για balak maroko

Κανόνας Νο 1: Kάντε στην άκρη όταν ακούτε «balak!». Αυτό σημαίνει ότι ακολουθεί ένα βαριά φορτωμένο καρότσι ή μουλάρι που κατευθύνεται προς το μέρος σας.

Διαβάστε ακόμα:  Φωτιά σε ρωσικό αεροδρόμιο στην Κριμαία

Παραμύθι της Ανατολής… Ταξιδεύοντας στις πόλεις του Μαρόκου (part 2)

Μαρόκο: 12 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για αυτή την ανατολίτικη χώρα!

Αναπόφευκτα θα χαθείτε στα μικρά δρομάκια, καθώς οι χάρτες δεν περιλαμβάνουν συνήθως κάθε στενό που συνθέτει τη Μεδίνα (παλιά δαιδαλώδης πόλη).

Ένας ντόπιος οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε μερικά μέρη και να προτιμήσετε άλλα, αλλά να ξέρετε ότι θα πάρει την… προμήθειά του από κάθε τι που θα αγοράσετε.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ