Εντυπωσιακή άνθηση παρουσιάζει η τουριστική μίσθωση κατοικιών σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας την τελευταία διετία.

- Advertisement -

Σύμφωνα με στοιχεία  στην πλατφόρμα της Airbnb τον Ιούνιο, προσφέρονται για μίσθωση μόνο σε 5 προορισμούς γύρω στις 20.000 βίλες, στούντιο και διαμερίσματα κυρίως του ενός και δυο δωματίων, αριθμός που είναι αυξημένος τουλάχιστον κατά 40% έναντι του 2014, κάτι που δείχνει ότι όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών σε τουριστικούς προορισμούς επιλέγουν πλέον να μισθώσουν τα σπίτια τους σε τουρίστες (προφανώς, σε αυτό βοηθά και ο πράοφατος νόμος).

Σχετική εικόνα

Μάλιστα η Κρήτη έχει τα πρωτεία με 10.000 σπίτι, 5.000 εξ’ αυτών στα Χανιά!

Οι πλέον δημοφιλής προορισμοί στην Ελλάδα για extreme sports!!!(photo)

Αναλυτικά, εντοπίστηκαν:

Κρήτη: Εντυπωσιάζει ο αριθμός των βιλών και διαμερισμάτων, που προσεγγίζει τις 10.000. Και εδώ η πλειονότητα των σπιτιών μισθώνεται από έναν έως τρεις μήνες (2 στα 3) και είναι ως επί το πλείστον ενός και δυο δωματίων.

Υποχρεωτικά τεστ πριν την άφιξη στην Ελλάδα για 11 χώρες - Οι νέες οδηγίες

Αττική: Περίπου 5.000 σπίτια μόνο στα όρια του Δήμου Αθηναίων, τα περισσότερα στο κέντρο. Η πλειονότητα είναι ενός και δυο δωματίων σε αυτόνομα διαμερίσματα και στούντιο. Σχεδόν τα μισά διατίθενται για μίσθωση από έναν έως 3 μήνες το χρόνο, ενώ 1 στα 5 ενοικιάζονται όλο το χρόνο.

Ρόδος: Τα προσφερόμενα για τουριστική μίσθωση σπίτια στη Ρόδο φτάνουν τα 1.500, με το 60% να διατίθεται για έναν έως 3 μήνες το χρόνο.

Σχετική εικόνα

Μύκονος: Στο νησί των ανέμων, υπάρχουν στην πλατφόρμα της Airbbn αυτό το μήνα περίπου 2.000 βίλες και σπίτια. Το 70% μισθώνεται για έναν έως 3 μήνες.

Θεσσαλονίκη: Εντοπίσαμε περί τα 1.000 διαμερίσματα, με το 40% να διατίθεται για μίσθωση από έναν έως τρεις μήνες. Οι τιμές μίσθωσης, βεβαίως, ποικίλουν ανάλογα με τον προορισμό και την εποχή.

SOS από τον ΟΗΕ για τον τουρισμό λόγω της πανδημίας

Αποτέλεσμα εικόνας για κρητη τοπια ρεθυμνο

To μοναδικό ορυχείο χρυσού στην Ελλάδα!Λειτουργεί από την εποχή του Φίλιππου Β’!Δείτε φωτογραφίες!

Γενικά, όμως, ένα ζευγάρι μπορεί να βρει έναν σύγχρονο αυτόνομο σπίτι με περίπου 120 ευρώ την ημέρα και μια παρέα 3-4 ατόμων με 150 ευρώ.

Μια βίλα στη Μύκονο για παράδειγμα κοστίζει κάποιες χιλιάδες ευρώ…Ως προς τη λεγόμενη οικονομία διαμοιρασμού: αυτό δεν ισχύει στη μεγάλη πλειονότητα σπιτιών, που μισθώνονται.

Τα δωμάτια σε σπίτι μαζί με τον βασικό ένοικο που διατίθενται είναι ελάχιστα, σε ποσοστό γύρω στο 1% με 2% επί του συνόλου σε κάθε περιοχή…

πηγή:eparxies.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ