Είστε λάτρεις του μυστηρίου; Θα θέλατε να εξερευνήσετε μια εγκαταλελειμμένη πόλη; Αν ναι, εμείς σας βρήκαμε 20 από τις πιο τρομακτικές από αυτές που ούτε θα ξέρατε ότι υπήρχαν!

Plymoyth, Δυτικές Ινδίες

Η πόλη Plymoyth ήταν η πρωτεύουσα της Montserrat και το μοναδικό λιμάνι της, μέχρι το 1997, όταν ηφαιστειακές εκρήξεις κατέστρεψαν το περισσότερο κομμάτι της πόλης, αλλά και μεγάλο μέρος της βλάστησής της, σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια Britannica, με αποτέλεσμα η πόλη να εγκαταλειφθεί το 1995-1996.

Villa Epecuen, Αργεντινή

Και όμως αυτή η κωμόπολη κάποτε έσφυζε από ζωή, καθώς ήταν χτισμένη στις όχθες της λίμνης Lago Epecuen, η οποία αποτελούσε πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών την δεκαετία του 1970 εξαιτίας των θεραπευτικών ιδιοτήτων της. Όμως, το 1985, με το ξέσπασμα μιας μεγάλης καταιγίδας, έσπασε το φράγμα της λίμνης, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει όλη η πόλη, σύμφωνα με το Weather Channel. Σήμερα, πολλές από τις ζημιές που προκλήθηκαν έχουν αποκατασταθεί και πλέον, οι λιγοστοί τουρίστες που την προτιμούν μπορούν να δουν τα ερείπια στην επιφάνειά της.

20 προορισμοί που δεν γνωρίζαμε την ύπαρξή τους! Θα τρελαθείτε! (Photos)

Oradour-sur-Glane, Γαλλία

Το Oradur-sur-Glane, ήταν ένα μικρό αγροτικό χωριό. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, βρισκόταν στην κατεχόμενη ζώνη της Γαλλίας, όμως στις 10 Ιουνίου του 1944, τα γερμανικά στρατεύματα σκότωσαν 642 ανθρώπους, δηλαδή σχεδόν το σύνολου του πληθυσμού του και προχώρησαν στην ολική καταστροφή του. Από τότε, αυτό το μικρό χωριό, συμβολίζει τα φρικτά γερμανικά εγκλήματα εις βάρος του άμαχου πληθυσμού.

Grytviken, Νότια Γεωργία

Σε αυτή την πόλη, το 1904 ιδρύθηκε ένας φαλαινοθηρικός σταθμός από τον Νορβηγό καπετάνιο Carl Anton Larsen, ο οποίος απασχολούσε περίπου 300 άτομα, κατά τη διάρκεια της ακμής του. Όμως, το 1966, τα αποθέματα των φαλαινών μειώθηκαν δραματικά, με αποτέλεσμα να σταματήσει η λειτουργία του σταθμού και να ερημώσει μεγάλο μέρος της πόλης.

Lion City, Κίνα

Η αρχαία αυτή πόλη βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Wu Shi και 80-130 πόδια κάτω από τη Λίμνη Qiandao στην Κίνα. Πλέον έχει αποκτήσει ενδιαφέρον, καθώς έχει παραμείνει ανέπαφη, αν και βρίσκεται κάτω από το νερό για περίπου μισό αιώνα. Χτίστηκε κατά τη διάρκεια της Δυναστείας των Χαν (25-200μ.Χ) και ήταν το κέντρο της πολιτικής και της οικονομίας. Όμως, το 1959,η κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργήσει έναν νέο υδροηλεκτρικό σταθμό και τη δημιουργία μιας τεχνητής λίμνης, με αποτέλεσμα η Shi Cheng να βυθιστεί.

Kayaköy, Τουρκία

Μία θρησκευτική πόλη-φάντασμα της Τουρκίας. Όλα κυλούσαν αρμονικά εκεί, μέχρι το 1923, όταν πραγματοποιήθηκε απέλαση των χριστιανών, αλλά και των μουσουλμάνων Ελλήνων της πόλης. Σύμφωνα με το BBC, η Kayaköy, ήταν μία ακμάζουσα κοινότητα των 10.000 κατοίκων μέχρι τις αρχές του 1920, όμως σήμερα, η περιοχή έχει ξεχαστεί από όλους, σαν να της έχει επιβληθεί τιμωρία για τα παλαιότερα συμβάντα.

St. Thomas, Νεβάδα

Η συγκεκριμένη πόλη-φάντασμα ερήμωσε όταν η λίμνη Μead πλημμύρισε για πρώτη φορά, το 1930. Σήμερα, οι τουρίστες μπορούν να δουν τα απομεινάρια της πόλης και να περιπλανηθούν σε αυτή, λόγω της μείωσης των επιπέδων νερού της λίμνης.

Τα 10 πιο τρομακτικά μέρη του κόσμου! (Photos)

Varosha, Κύπρος

Το πρώην τουριστικό θέρετρο, το οποίο επισκέπτονταν ευκατάστατοι και διάσημοι, έχει πλέον μεταλλαχθεί σε χιλιόμετρα άμμου και το μόνο που δεσπόζει στην περιοχή είναι τα άδεια ξενοδοχεία. Γιατί συνέβη αυτό; Με το πραξικόπημα της Τουρκίας στην Κύπρο, οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή και μαζί με τα υπάρχοντά τους πήραν και την αίγλη του λαμπερού τουριστικού θέρετρου.

Agdam, Αζερμπαϊτζάν

Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, ένας πόλεμος μεταξύ ενός αυτόνομου αρμενικού κράτους και του Αζερμπαϊτζάν, οδήγησε στην εγκατάλειψη της Agdam, μιας πόλης η οποία είχε ιδρυθεί τον 18ο αιώνα και ουσιαστικά μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Το 1993 όλος ο πληθυσμός της διέφυγε στην Ανατολή και πλέον το μόνο που έχει απομείνει σε αυτή είναι ένα τζαμί.

Hashima Island, Ιαπωνία

Αυτό το νησί, συγκαταλέγεται στα 500 ακατοίκητα νησιά του Νομού Ναγκασάκι. Μέχρι το 1974 ήταν η έδρα μιας μεγάλης επιχείρησης εξόρυξης άνθρακα, την οποία διαχειριζόταν η Mitsubishi. Μάλιστα, αποτελούσε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του κόσμου, με 83.500 κατοίκους, ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο!

Grand-Bassam, Ακτή Ελεφαντοστού

Το Grand-Bassam ήταν γαλλική πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού, μέχρι το 1896, όταν η γαλλική αποικιακή κυβέρνηση εγκατέλειψε την πόλη αλλά και διέκοψε κάθε εμπορική συναλλαγή. Έκτοτε, χαρακτηρίζεται ως πόλη φάντασμα και ελκύει μικρή μερίδα τουριστών.

Οι 25 πιο όμορφοι δρόμοι στον κόσμο για αξέχαστους περιπάτους

Αrgentiera, Ιταλία

Η Argentiera βρίσκεται σε μία στενή κοιλάδα στην κοινότητα Sassari και αποτελούσε έδρα
των οικισμών που είχαν φτιάξει οι εργάτες των ορυχείων. Με το κλείσιμο των ορυχείων λοιπόν το 1963 εγκαταλείφθηκε. Τα μοναδικά στοιχεία που έχουν απομείνει είναι κάποια ξύλινα κτίρια τα οποία λόγω παλαιότητας δεν κατοικούνται.

Garnet, Μοντάνα

Πριν από περίπου έναν αιώνα, η Garnet ήταν μια ακμάζουσα πόλη με ορυχεία χρυσού, όπου το 1898 ζούσαν περίπου 1.000 κάτοικοι. Όμως, μέχρι το 1905 πολλά από τα ορυχεία έκλεισαν και ξεκίνησε η σταδιακή εγκατάλειψή της . Το τελειωτικό χτύπημα δόθηκε το 1912, όταν ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε πολλά εμπορικά κτίρια, με αποτέλεσμα να ερημωθεί τελείως η πόλη.

Ο κόσμος που αφήνουμε πίσω μας: Τα πιο εντυπωσιακά εγκαταλελειμμένα μέρη του κόσμου! (photos)

Capel Celyn, Ουαλία

Πριν από περίπου μισό αιώνα, μία αποτυχημένη επιχείρηση δημιουργίας δεξαμενής νερού, η οποία είχε ως στόχο την παροχή νερού στο Λίβερπουλ, οδήγησε στην πλημμύρα ολόκληρης της πόλης και στην καταστροφή 800 στρεμμάτων γης.

Island of the Dolls, Μεξικό

Και όμως, αυτό το μικροσκοπικό νησί κατοικείται από κούκλες και στην θέασή τους αναμφισβήτητα σε πιάνει ρίγος και ανατριχίλα. Είναι αφιερωμένο στην ψυχή ενός φτωχού και ταλαιπωρημένου κοριτσιού, το οποίο βασανίστηκε αρκετά. Σύμφωνα με έναν τοπικό θρύλο, τα μέλη από τις κρεμασμένες κούκλες κινούνται και κάποιοι έχουν ισχυριστεί πως τις έχουν ακούσει να ψιθυρίζουν, καλώντας τους να κατέβουν στο νησί.

Άλλος κόσμος: Μοναδικές φωτογραφίες της NASA δείχνουν πόσο έχει αλλάξει η Γη τα τελευταία 30 χρόνια! (Photos)

Chaiten, Χιλή

Έπειτα από μία ηφαιστειακή έκρηξη, το 2008, η πόλη Chaiten, υπέστη σοβαρές καταστροφές. Το ηφαίστειο εκτόξευσε ένα τοξικό νέφος στάχτης, αλλά και θειούχο ατμό τα οποία εισχώρησαν στην ατμόσφαιρα και η λάσπη κάλυψε μεγάλες επιφάνειες, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Κolmanskop, Ναμίμπια

Η συγκεκριμένη πόλη, αποτελούσε σταθμό για τους Γερμανούς εργάτες ορυχείων. Με την έκβαση του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, οι κάτοικοι την εγκατέλειψαν, αναζητώντας νέα κοιτάσματα διαμαντιών. Μεγάλο μέρος της έχει καλυφθεί από άμμο και πλέον αποτελεί πόλο έλξης για αρκετούς κυνηγούς φαντασμάτων ανά τον κόσμο.

Ο κόσμος όπως δεν τον έχεις ξαναδεί: 12 εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!

Goldfield, Αριζόνα

Αυτός ο οικισμός ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, όταν το 1892 βρέθηκαν υψηλής ποιότητας μεταλλεύματα χρυσού στην περιοχή. Πέντε χρόνια μετά, ο πλούτος χάθηκε και η πόλη σταδιακά ερήμωσε.

Craco, Ιταλία

Αυτή η πόλη, εδώ και μισό αιώνα καθίσταται ακατοίκητη και μάλιστα, σύμφωνα με την αρχαία παράδοση, λέγεται πως κανένας ταξιδιώτης δεν μπορεί να σταθεί μπροστά στη θέαση των μεσαιωνικών κτιρίων της περιοχής.

Δες τα 10 ομορφότερα τροπικά δάση για να πρασινίσει ο κόσμος γύρω σου! (Photos)

Pripyat, Ουκρανία

Η μικρή αυτή πόλη είχε πληθυσμό 49.000 κατοίκους, έως ότου εκκενώθηκε και εγκαταλείφθηκε μετά την καταστροφή του Τσερνομπίλ, το 1986. Πλέον, όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί την περιοχή με ασφάλεια, καθώς πραγματοποιούνται ξεναγήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ